Hova költözzön, ha dolgozni szeretne?

szerző: Jobline
2012 december 28.

Hatezernél több érdeklődőből mindössze 380-an adtak be kérelmet lakhatási támogatásra, hogy lakóhelyüktől távol munkát vállaljanak -írja a Népszabadság.

Egy, a parlament honlapjára múlt pénteken felkerült miniszteri tájékoztatás szerint eddig 6706-an érdeklődtek a lakhatási támogatásról a munkaügyi kirendeltségeken, közülük pedig mindössze 380-an adtak be kérelmet lakhatási támogatásra, a fiatalok száma 176 volt. December elejéig, pontosabban a 49. hétig 67 esetben született „pozitív támogató döntés a pályakezdők tekintetében” - írja a Népszabadság.

A lehetőség október eleje óta áll nyitva azok számára, akik a lakóhelyüktől 100 kilométernél messzebb találnak állást maguknak. További feltétel még, hogy legalább három hónapja álláskeresőként tartsák nyilván a jelentkezőt, vagy csoportos létszámleépítéssel veszítette el a munkáját. Jelentkezhetnek még a pályakezdő álláskeresők is, esetükben sem kell vizsgálni a nyilvántartási időtartamot.

A miniszteri levélből kiderül még, hogy akik rászánták magukat a lakhatási támogatás kérelmezésére, vagy a fővárosban, vagy Pest, illetve Győr-Moson-Sopron megyében találtak maguknak munkát.

A támogatás mértéke egy ember esetében, egy lakóingatlanra vonatkozóan az első hat hónapban nem haladhatja meg a 100 ezer forintot, a második hat hónapban a 60 ezret, a harmadik hat hónapban pedig a 40 ezret. A családokra lebontva ez azt jelenti, hogy a három időszakban sorrendben 150 ezer, 90 ezer, 60 ezer forint jár maximum, ha az ingatlant igénybe vevő közeli hozzátartozók közül legalább ketten megfelelnek a támogatás feltételeinek. Három vagy több olyan személy esetében, akik megfelelnek a feltételeknek, a felső határ 200 ezer, 120 ezer, végül 80 ezer forint.
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen