Esélyegyenlőségre törekszik a Magyar Telekom

szerző: Jobline
2013 január 18.

A Magyar Telekom és a munkavállalói érdekképviseletek elfogadták a vállalat második, immár három évre szóló Esélyegyenlőségi Tervét. A dokumentum a 2013-2015 évi időszakra vontakozóan tartalmazza a vállalat esélyegyenlőségi elveit valamint különböző hátrányos helyzetű munkavállalói csoportok foglalkoztatását rögzíti.

Az intézkedések célja az egyenlő bánásmód elveinek tiszteletben tartása, az esélyegyenlőség elősegítése valamint a meghatározott hátrányos helyzetű munkavállalói csoportok foglalkoztatási pozíciójának figyelemmel kísérése és javítása, valamint, hogy tovább erősítsék a munkavállalók körében az esélyegyenlőség iránti elkötelezettséget.

A január 1. óta hatályos dokumentumban a korábbihoz képest – amely eleve a nők, családos munkavállalók (ezen belül különösen a nagycsaládos, a gyermeküket egyedül nevelő vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelő munkavállalók vagy tartósan beteg hozzátartozót ápoló munkatársak), gyermekgondozás okán távol lévő munkatársak, megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő munkatársak, esélyegyenlőségének kérdéseivel foglalkozott - két új célcsoportot is meghatároztak: a pályakezdők és az 50 év feletti munkavállalók csoportját.

A munkavállalói érdekképviseletekkel közösen kidolgozott dokumentumot a Magyar Telekom részéről Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató és Somorjai Éva Humán erőforrás vezérigazgató-helyettes, a munkavállalói érdekképviseletek részéről Lichnovszky Tamás a Központi Üzemi Tanács elnöke, Bujdosó Attila a Távközlési Szakszervezet elnöke, Rátky Béla  a Magyar Távközlési Ágazati Szakszervezet elnöke és Szatmári Lajos a T-Net szakszervezet megbízott elnöke írta alá.

Forrás: Túry Gergely

“Sikeresen megvalósítottuk a korábbi években tervezett vállalásainkat a nők karrier-esélyeit, a család és munkahely egyensúlyát biztosító intézkedéseket, a gyermekgondozásból való visszatérési lehetőségek javítását, valamint határozott lépéseket teszünk a megváltozott munkaképességű, vagy fogyatékkal élő munkatársak foglalkoztatás bővítését illetően. Többek között ennek a felelős gondolkodásnak is köszönhető a 2012-ben immár második alkalommal elnyert Legjobb Munkahely díj. 2013-tól kiemelt figyelmet fogunk fordítani a vállalati egészségfejlesztésre, illetve a női vezetői kör és a különböző korcsoportok speciális igényeire. Ha lehet, még nagyobb hangsúlyt kap a jövőben az esélyegyenlőségi törekvések munkatársak felé történő kommunikációja, hogy észleljék, értsék és kövessék. - mondta Somorjai Éva humánerőforrás vezérigazgató-helyettes.  

A Magyar Telekom felelős munkáltatói törekvéseit már korábban is több elismeréssel jutalmazták: 2008-ban Családbarát Munkahely díjjal, 2010-ben a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége által alapított HR Oscar díjjal és az Év HR csapatának járó Aranyhíd díjjal, 2009-ben a hazai Legjobb Munkahely cím után 2010-ben a vállalat elnyerte a közép- és kelet-európai Legjobb Munkahely címet is. A Magyar Telekom birtokosa az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) által adományozott Egészséges Munkahely 2009 díjnak is.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen