Bajban vannak az amerikai tech-cégek?

szerző: Jobline
2013 március 19.

Nyílt levélben kéri több cégvezető Amerikában, hogy módosítsák a bevándorlási- és vízumtörvényeket. Állások tízezrei vannak ugyanis betöltetlenül a szabályozások miatt.

Több mint száz cégvezető kéri arra Barack Obamát, hogy sürgősen módosítsa a bevándorlási- és vízum törvényeket. A nyílt levélben emlékeztetik arra, hogy Amerikának eddig mennyire hasznára voltak a külföldi, tehetséges szakemberek, ők alapítottak ugyanis olyan sikeres vállalatokat, mint a Google, a PayPal, az eBay vagy a Yahoo!. Hozzáteszik, hogy ezek a cégek emberek ezreinek adnak munkát, és az amerikai gazdaság növekedéséhez is alaposan hozzájárulnak.

A jelenlegi amerikai törvények viszont nagyon megnehezítik az állandó tartózkodási engedély megszerzését, ami komoly gátja a cégek növekedésének. Hozzáteszik az Amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva, hogy állások tízezrei várnak betöltésre, ebből csak az IBM-nek, az Intelnek, a Microsoftnak, Oracle-nek és Qualcommnak tízezer üres pozíciója van.

Emellett szeretnék elérni a vezetők, hogy az oktatásban fordítsanak nagyobb figyelmet a tudományos, a mérnöki, a technológiai, valamint a matematikai területekre, hiszen jelenleg az amerikai felsőoktatásban tanulóknak csupán a 2 százaléka szerez számítástechnikai vonatkozású diplomát, holott ez az a terület, ami most Amerika húzóágazatának mondható.

cég  •  Amerika  •  Google  •  tech  •  bevándorlás  •  aláírás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen