Rengeteg embert foglalkoztat az Apple

szerző: Jobline
2013 április 04.

Az Apple közvetve vagy közvetlenül mintegy 598 500 embernek ad munkát az Egyesült Államokban - írja az Apple Blog az Apple Insider-re hivatkozva.

 Ebből 307 ezren vagy mérnökök, vagy gyártók, esetleg szállítók, ebből 50 ezer konkrétan az Apple-nek dolgozik, 291 ezren pedig az iOS-ökoszisztémában vesznek valamilyen módon részt (páldául fejlesztenek) az Apple Blog írása szerint.

Ez már önmagában óriási szám, ráadásul ha a növekedést is figyelembe vesszük, egy év alatt 81 ezerrel emelkedett ez a szám. Ez egyébként nem 81 ezer teljes állású dolgozót jelent, mert a statisztikába a nagyobb szoftvercégek fejlesztőitől a hobbiprogramozókig mindenki beletartozik, és bőven akad olyan, aki a munkája mellett készít szoftvereket az App Store-ba. Vagy olyan, aki akkor is programozó lenne, ha nem létezne az iOS, csak akkor kizárólag Androidra dolgozna.

A statisztika szerint tehát az App Store-be fejlesztők negyede egy vasat sem keresett még a munkájával, minden negyedik csapat viszont több mint 30 ezer dollárt keresett. A fejlesztők maradék fele valahol a kettő közt helyezkedik el, leszámítva azt a szerencsés négy százalékot, amelyik egymillió dollárnál is többet kapott a munkájáért.

Az Apple egyébként eddig 8 milliárd dollárt fizetett ki az App Store forgalma után a fejlesztőknek.

munkaadó  •  Apple
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen