Így legyen lehengerlő az állásinterjún

szerző: Jobline
2013 április 12.

Amit könyvekből, vagy az egyetemen hallott az állásinterjú, nagy valószínűséggel teljesen haszontalan - írja a jobs.aol.com. Főleg, ha startupokról van szó.

A tech interjúk tech-centrikusak lesznek, az értékesítési interjúk pedig pénz-központúak - írja a jobs.aol.com. Ami viszont minden interjúban közös, az az, hogy vállalkozó szemléletre lesz szüksége - teszi hozzá a lap.

Amikor nem csupán beszélgetnek

Egyre többször fordul elő, hogy az állásinterjú nem pusztán beszélgetésből áll, a toborzó valami egészen mást akar. Meglehet, hogy ebben a helyzetben kell megmutatnia a problémamegoldó képességét, vagy egyéb más feladat elé állítják. Koncentráljon és ne ijedjen meg, hanem használja ki ezt a remek lehetőséget.

Forrás: AFP / Alain Jocard

Ne legyen tucat

Ha már eljutott az interjúig, valamit biztosan megláttak az önéletrajzában, ami miatt behívták. Ne okozzon csalódást! Hagyjon maradandó nyomot a toborzóban, hogy emlékezzenek önre, ne csak egy legyen a sok jelölt közül.

Eredetiség

Ne csak azt szajkózza, amit a tankönyvekből megtanult, legyen bátor, merjen önálló, saját gondolatokat elmondani. Nem érdekes félnie, nem is valószínű, hogy jól érezné magát egy olyan vállalatnál, ahol nem tűrik az egyéniségeket.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen