Meglepő felmérés született a dolgozói elégedettségről

szerző: Jobline
2013 április 12.

Érdekes kutatást publikáltak a Harvard Business Review blogján - hívja fel a figyelmet Cservenyák Tamás, a Tudatos vezetés blog szerzője.

Mark Murphy és a Leadership IQ csapata 207 szervezet dolgozói elkötelezettségi és teljesítményértékelési adatait vetette össze, és cégek 42 százalékánál azt tapasztalták, hogy a magasabban teljesítők kevésbé voltak elkötelezettek mint a gyengébbek - írja Cservenyák Tamás a Harvard Business Review-ra hivatkozva.

A kutatás szerint akár elégedettek, akár nem, a jól teljesítők végzik el a munka nagyobb részét, így a meló folyama feléjük áramlik. Különösen rombolja a morált körükben, ha a vezetők nem vonják felelősségre az alulteljesítőket. A jók így elindulnak a kiégés felé vezető úton, a gyengék pedig haszonélvezői annak, hogy vezetőik nem vállalják fel a kellemetlen beszélgetéseket.

A szerzők szerint erre a jelenségre az lenne a megoldás, ha a vezetők pontosan és egyértelműen fogalmaznák meg az elvárásaikat, és ennek megfelelően kérnék számon a beosztottakat.

Forrás: SXC

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen