Így nézhet majd ki a jövő munkahelye

szerző: Jobline
2013 április 15.

A technológia és a globalizáció mára annyira átformálta, hogyan élünk és dolgozunk, hogy a munkahelyeknek is muszáj lesz ehhez megfelelően változni - írja a Business Insider.

Ha a dolgozók boldogabbak és kreatívabbak az irodán kívül, hogyan lehet mégis fontossá tenni a munkahelyen a személyes jelenlétet? - teszi fel a kérdést a Business Insider szerzője. Ez persze nagyban függ attól, hogy a vállalat melyik szektorban műküdik. Minden cégnek ki kell választania a hozzá megfelelő kultúrát, ami ösztönzőleg hat a munkatársakra.

A cikk szerint ebben négy nagy vállalat jár élen Amerikában, ezek pedig a Pixar, az IBM, a Google, és a Skype.

Ilyen a Skype kaliforniai irodája
Ilyen a Skype kaliforniai irodája
Forrás: designblitzsf.com

A szerző szerint a legjobb irodai modellek között van az például, hogy minél többen dolgozzanak együtt nagy térben, ami elősegíti az egymás közötti kommunikációt. További pozitív példa, ha a cégvezetés egy nagy kampuszon belül meg tudja oldani a kikapcsolódási lehetőséget is, például kosár- vagy röplabdapályákkal. A cikk megemlíti, hogy további jó példa ezen felül, ha a dolgozók ingyen meg tudnak ebédelni a munkahelyükön, illetve pozitív az is, amit a Google-nél vezettek be, miszerint ingyen masszázs jár a dolgozóknak, van a komplexumon belül mosoda és fodrászat is.

Korábbi cikkeink a témában:
Képek: ilyen a Skype-nál dolgozni
Íme a Google új irodája
Így újul meg a Google központja

munkahely  •  dolgozó  •  iroda
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen