Mi mindennel tartozik egy magyar munkanélküli?

szerző: Jobline
2013 május 07.

Először a telekommunikációs-, illetve közmű számlákat kezdik el csúsztatni a magyarok. Akinek már van banki tartozása, az nagy valószínűséggel felhalmozott más tartozást is.

Az Intrum Justitia magyarországi kutatási részlege a közelmúltban készítette el legfrissebb tanulmányát, melyben a fizetésképtelenség okait vizsgálta a magyar lakosság körében. A cég a kutatás alapjául saját adatbázisát használta fel. Az adatok szerint a kezelt ügyek (megbízás) esetében az ügyek átlagértéke 230 ezer forint, míg a vásárolt ügyek esetében az átlagérték ennél jóval magasabb, 320 ezer forintra rúg. Több száz ezer forintos elmaradása van tehát a számláit fizetni nem tudó magyaroknak. A tartozást felhalmozók a kezelt ügyek esetében jellemzően 9 hónapos elmaradásban vannak, míg a vásárolt követelések esetében már 20 hónap az ügyek átlagos kor - írja a szakszervezetek.hu.

A felmérés adatai szerint a lehetséges fizetésképtelenségi okok a következők:
·  -Munkanélküliség
·  -Alacsony jövedelem
·  -Fizetés vagy nyugdíj letiltás
·  -Hitel/megnövekedett törlesztő részlet
·  -Rövid távú problémák
·  -Járulékból él

A fizetésképtelenségi okok közül, szektor függetlenül általánosan elmondható, hogy a munkanélküliség áll a háttérben az adósok közel 50 százaléka esetében.

Iratkozzon fel ajánlatainkért Álláspostánkra

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen