Íme egy igazán menő üzletember tanácsai fiataloknak

szerző: Jobline
2013 május 10.

Warren Edward Buffett, a világ valaha volt egyik legnagyobb jótékonysági adományozója, amerikai milliárdos üzletember beszélt nemrég egy rendezvényen, ahol karriertanácsokat adott a fiataloknak - számolt be a Business Insider.

Szenvedély

A Forbes magazin 2008-as listáján a világ leggazdagabb embere szerint sosem szabad feladni a keresést, hogy valaki olyan munkát találjon, amit szenvedélyesen tud végezni. Nem szabad, hogy a pénz irányítson mindent, ha valaki megleli azt a foglalkozást, amiben örömét leli, amit szívvel-lélekkel tud végezni, akkor amellett kell kitartani.

Ki az, akire felnézel?

Warren Edward Buffett szerint alaposan meg kell választani, ki lesz a fiatal példaképe. Akire fel tud nézni, aki inspirálja, akit akár követhet is. Fontosak a hősök az ember életében. "Én nagyon szerencsés voltam, ugyanis legalább egy tucat olyan emberrel találkoztam, akire felnézhettem" - mondta a milliárdos. "És soha egyikőjük sem hagyott cserben. Vedd körül magad olyanokkal, akik jobbak nálad, és ez inspirálni fog ahhoz, hogy felnőjél hozzájuk" - tette hozzá.

Iratkozzon fel személyre szabott ajánlatainkért Álláspostánkra!

Nyilvános kommunikáció

Az üzletember elmondta azt is, hogy korábban rettegett, amikor nyilvánosság előtt kellett beszélnie. Érettségi után aztán beiratkozott egy tanfolyamra, ahol 30 társa előtt kellett beszélnie. De végül nagy hatással volt rá a tanfolyam, és ma már bármikor, bármekkora közönség előtt meg tud szólalni.

Tanulj meg nemet mondani

Ez talán az egyik legfontosabb. Nem helyezheti mindig a másikat előbbre saját magánál.

Ne hagyja magát kizsákmányolni

Alig fizetik meg, és még az utolsó csepp izzadságát is odaadja egy főnökért? Ne tegye. Ha valaki nem korrekt, amikor fizetésről van szó, akkor még valószínűleg lesz száz másik mód arra, hogy kitoljon önnel.

Legyen képben

Buffett azt mondja, minden nap 6 órát olvas, hiszen a felkészültség, és az intelligencia segítségével a mindennapi problémák könnyebben legyőzhetőek. "Már 20 évesen is sokat olvastam, mindig is arra törekedtem, hogy minél több témában otthon legyek" - mondta.

karrier  •  pályakezdő  •  fiatal  •  Warren Buffett
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen