Legyen kreatív, hogy megcsípje az álommunkát

szerző: Jobline
2013 május 13.

Túl nagy a verseny ma a munkaerőpiacon ahhoz, hogy elég legyen egy szabványos önéletrajz és egy motivációs levél ahhoz, hogy önt vegyék fel - írja a Mashable.

Ezek ugyanis pontosan ugyanazok, amiket másik 100, vagy 1000 jelentkező is megtesz, így ez túl kevés ahhoz, hogy kiemelkedhessen a tömegből - írja a mashable.com. Ahhoz, hogy megszerezhesse álmai állását, muszáj valami egészen mást csinálnia az álláskeresés során, mint a többiek.

Persze a lap cikke szerint előbb érdemes figyelmbe venni azt, hogy milyen iparágon belül mozog. A pénzügyi ágazatban ugyanis az esetek többségében érdemes a megszokott jelentkezési formánál maradni. De a legtöbb iparágban muszáj valami szoktatlant, kreatívat csinálnia, hogy kitűnjön.

Munkát keres? Személyre szabott ajánlatainkat megkaphatja Álláspostánkon keresztül

Hozzon létre valamit

Hozzon létre valamit, bármit, ahelyett, hogy az önéletrajzát csinosítgatja - írja a mashable. Lehet ez egy kisvállalkozás, egy webshop, vagy egy blog, a lényeg, hogy ezzel megmutatja, mennyire önálló tud lenni, és megvalósítja az ötleteit. Bárki láthatja majd, hogy ön kreatív, és nem riad meg az akadályoktól. Pályakezdőként még fontosabb, ha belevág egy hasonló projektbe: egy jó ötlet elindítása és megvalósítása után ugyani ki fogja azt nézni, megvan-e az 1-2 éves releváns tapasztalata?

 

Forrás: Túry Gergely
Legyen izgalmas a kísérőlevél

Ahelyett, hogy valami sablonlevelet írna, amin a toborzó már az első bekezdés után elalszik, írjon valami érdekeset. Mesélje el, hogyan ért el korábban valamilyen változást, írjon le konkrét, már elért eredményeket.

Köztudott, hogy egy izgalmas és lebilincselő kísérőlevelet sokkal nehezebb írni, mint egy sablonosat, unalmasat - amilyet mindenki más ír, és amilyet már ezerszer olvastak a toborzók. Ugyanis ha könnyű lenne másmilyet írni, mindenki ezt csinálná. De nagyon kevesen vannak, akik rászánják az időt és az energiát a megfogalmazásra, legyen ön is köztük!

Megvan, hol akar dolgozni?

Van olyan cég, ahova epekedve vágyik, hogy bejuthasson? Ha eddig csak várt a csodára, elég a tétlenségből, és lépjen. Legyen proaktív álláskereső, ez a tulajdonsága a későbbiek során is biztosan előny lesz. Használhatja a kapcsolatba lépéshez a közösségi médiát, például a Twittert, és tudja meg, ki a HR-es, és szerezzen hozzá közvetlen elérhetőséget.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen