Megdöbbentő: szalonnás szendvics miatt rúgtak ki egy informatikust

szerző: Jobline
2013 június 19.

Rasszizmussal vádolnak egy brit férfit, amiért egy muszlim kolléganőjének szalonnás szendvicset kínált. A férfit ezért már az első munkanapján kirúgták - írja a Daily Mail.

Egy 58 éves brit férfi, Clive Hunt megszerezte az igazi álommelót: informatikusként vették fel a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálathoz, heti 1000 angol fontos fizetésért. A szerződése 8 hónapra szólt volna, vagyis 32 ezer fontot keresett volna, de egy baki miatt már az első napján felmondtak neki - kezdi a történetet a Daily Mail.

A cég HR-ese, Sharika Sacranie a frissen felvett kollégáknak szervezett egy munkareggelit, mire a férfi felajánlotta, hogy ő majd intézi a szalonnás szendvicseket. Kiderült később, ez nagy hiba volt a részéről: a főnöke ugyanis felhívta, és számon kérte, miért tett a HR-esre rasszista megjegyzést. A nő ugyanis muszlim, a férfi viszont ezt nem tudta - a muszlimok pedig köztudottan nem esznek disznóhúst.

Clive Hunt hiába győzködte a főnökét, hogy nem akarta megbántani a kolléganőjét, az pedig, hogy rasszista megjegyzéseket tegyen róla, teljesen távol állt tőle, a főnökét viszont nem hatotta meg a monológ, és még aznap fel is mondott neki.

Önnek is felmondtak? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

IT  •  informatikus  •  kirúgás  •  Nagy-Britannia  •  rasszizmus
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen