Ezektől a mondatoktól minden munkavállaló kiakadna

szerző: Jobline
2013 június 20.

Vannak olyan fordulatok, kifejezések, amik sokszor elhagyják egy főnök száját anélkül, hogy belegondolna, valójában mennyire demoralizáló, amit mond.

Összegyűjtöttünk öt olyan mondatot, amit ideális esetben sosem mondhatna egy jó vezető - de a gyakorlat azt mutatja, sajnos mégis gyakran elhangzanak egy-egy munkahelyen.

Örüljön, hogy itt dolgozhat

Ez a fajta diktatórikus, fenyegető hozzáállás csak rontja a hangulatot. A félelem-alapú menedzsment inkább hátráltatja a dolgozókat, nem lesz olyan jó a teljesítmény, mintha jó hangulat uralkodna a munkahelyen. Ha valaki minden nap azzal a félelemmel kel, hogy bármikor kirúghatják, az tényleg meg fog látszani a teljesítményén, így lehetetlen 100 százalékos munkát végezni.

Ez van és kész

A minimális rugalmasság, nyitottság hiánya a szervezet fejlődését fogja akadályozni. Egy jó főnök tisztában van azzal, hogy haladni kell a korral, nyitottnak kell lennie az új ötletekre, trendekre. Elképzelhető, hogy valami nem úgy sül el, ahogy tervezik, de ha csak egy helyben állnak, azzal se lesz jobb a helyzet.

Ez nem az én hibám

A CareerBuilder blogja úgy fogalmaz, hogy hacsak nem ön a pápa, akkor bizony ön sem tévedhetetlen. Sok vezető azt hiszi, ha elismeri a hibáit, akkor gyengének és rossz főnöknek fog tűnni, holott ez nem így van. Doug Guthrie, a Forbes szerzője azt írta egyik cikkében, hogy épp ellenkezőleg: az, aki a beosztottjai előtt el tudja ismerni, hogy hibázik, attól csak még erősebbnek tűnik majd, és jobban fogják tisztelni.

Forrás: hvg.hu

Ez nem a te dolgod

Nem praktikus túl sokáig bizonytalanságban tartani a dolgozókat, mert ez ugyanahhoz vezet, mint a félelem: a teljesítmény romlásához. Muszáj őszintének lenni az alkalmazottakkal, mert ha nem alakul ki a csapat felől a bizalom, úgy nehezen lehet hosszabb távon hatékonyan együtt dolgozni.

Olvasta az e-mailemet?

...amit hajnali 3-kor küldött el. Lehet, hogy ön éjszakai bagoly, de nem várhatja el senkitől, hogy 24/7-ben a rendelkezésére álljon és folyamatosan a munkahelyi levelezését böngéssze. Nem, még akkor sem, amikor valaki minden percben a tabletjét/okostelefonját bűvöli. Vannak határok.

Elege van a főnökéből, új munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

főnök  •  munkavállaló  •  dolgozó
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen