A főnök is megreggeliztetheti a dolgozókat

szerző: Jobline
2013 június 24.

Megbosszulja magát a reggelik kihagyása, ezt némely munkaadó is felismerte, ezért maga reggelizteti kollégáit, amivel még a csapatépítést is megspórolhatja - hangzott el a Napközben adásában.

Mennyire fontos a reggeli, mit és mivel együnk a nap elején? Van, aki egyáltalán nem fogyaszt semmit reggel, pedig ez hosszú távon akár komoly egészségügyi problémák kialakulásához is vezethet.

Forgács Attila gasztropszichológus a Napközben adásában elmondta, a témában végzett nagy számú vizsgálat eredményei jelentős szórást mutatnak, a reggelit rendszeresen kihagyók arányára vonatkozó adatok 30-tól 60 százalékig terjednek.

A szakember szerint azt lehet tehát mondani, hogy a reggeli evés eltűnőben lévő szokás, van már ehhez kapcsolódó betegség is, a stresszorexia. Ez elsősorban harminc év körüli, jólszituált, jó állásban lévő nőket érint, akik azért nem esznek, mert egész nap stresszben vannak. Ők magába a teljesítménykényszerbe ébrednek és munkát reggeliznek, nincs idejük enni – fogalmazott Forgács Attila, aki hozzátette, ezek az emberek nagyon sok esetben szinglik is.

 

Forrás: Megyeri Zsuzsa

Forgács Attila azonban azt is hangsúlyozta, hogy míg az otthoni evés kiveszőben van, új formák jelennek meg: a reggeliző helyek egyre gyakoribb igénybevétele mellett az is előfordul, hogy a munkaadó reggelizteti meg a kollégákat – felismerve a közös napindító étkezés jelentőségét. Ezzel meg lehet spórolni a csapatépítést is – tette hozzá.

Új munkahelyet keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

főnök  •  munkahely  •  egészség  •  reggeli
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen