Vicces ok, ami miatt olyan nehezen indult el a Google annak idején

szerző: Jobline
2015 április 16.

A felhasználók csak ültek és néztek.

A legnagyobb találmánynak is idő kell, amíg megszokják az emberek. 2000-ben például elindult a Google, és a cég szakemberei megrökönyödve figyelték, hogy a felhasználók behívják az oldalt, egy kicsit időznek rajta, aztán becsukják. Nem értették, mi lehet a baj, ezért átmentek a főhadiszállás melletti egyetemre, hogy megtudják, mi a helyzet. Nos, kiderült, hogy az internet akkori népe olyan oldalakhoz volt szokva, amik vibrálnak, tele vannak hirdetésekkel, bannerek rohannak keresztül-kasul, le kell ütni az ugráló majmot és hasonlók. A Google oldala viszont szofisztikáltan egyszerű volt, ezért a felhasználók vártak, hogy betöltődjön az ugráló majom és a többi csuda, és miután nem történt semmi, gondolták, hogy ez egy nehézkes, félig kész valami, és továbbálltak.


Forrás: Jobline


A Google fejlesztői elegánsan oldották meg a problémát. Beraktak alulra egy C 2000 Google feliratot, jelezvén, hogy az oldal betöltődött, a felhasználók vették az adást, a többi már történelem.

Minderről Laszlo Bock, a Google HR-főnöke emlékezik meg nemrég megjelent Work Rulez! című könyvében. (Bocktól számos okosságot közöltünk már itt és itt meg itt.)

 

Kövess minket a Facebookon!

Regisztrálj a
Jobline-on, hogy megtaláld álmaid állását és első kézből értesülhess a legújabb munkaerőpiaci trendekről!  

2015-ben is megrendezésre kerül a nagysikerű Jobline Női Karriernap!
A Karriernap megszervezésével két célnak szeretnénk eleget tenni, egyrészt a diplomás nők számára biztosítunk lehetőséget arra, hogy személyesen találkozhassanak a munkaerőt kereső cégekkel, e mellett pedig a karriertervezési folyamatot kívánjuk támogatni inspiráló előadásokkal és sikertörténetek bemutatásával, illetve személyes tanácsadásokkal.

 

 

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen