A stressz hatásainak következménye a magyar vállalkozásoknak évente 440 milliárd forintos veszteséget okoz (x)

szerző: Jobline
2015 április 21.

Én stresszelek, te stresszelsz, ő stresszel. Valóban stresszelünk? Kutatások százai támasztják alá, hogy a stresszel foglalkozni kell, lehet és érdemes is! Az Európai Unió tagállamaiban a stressz által okozott gazdasági kár évente átlagosan 136 milliárd euró. A stressz bizonyítottan növeli a táppénzen töltött napok számát, a munkabaleseteket és a halálozást.

A felmérések azt is alátámasztják, hogy a stresszel együtt járnak úgynevezett pszichoszomatikus betegségek. A túlzott stresszből fakadó működési zavarok nem csak egyéneknél, hanem szervezeti szinten is jelentkeznek, legyenek kis- vagy középvállatok, multinacionális cégek. Ha a vezetők és kollegák megfelelően tudják kezelni a stresszt, akkor maga a szervezet is eredményesebben, hatékonyabban és sikeresebben, egyszóval egészségesebben tud működni.

Forrás: Jobline

 

A megoldás a megelőzés 

Magyarországon az AGORA Oktatási Intézet rendelkezik a legnagyobb referenciával stresszkezelés témakörben: az elmúlt 3 évben több mint négyezer résztvevője volt képzésünknek az ügyvezető igazgatóktól a frontvonalon dolgozó munkatársakig. Mérési eredményeink is azt igazolják, hogy a stresszkezelési tréningsorozat után csökken a panaszok száma, a dolgozók nyíltabban és hatékonyabban kommunikálnak, nő az ügyfél-elégedettség, és ezen eredmények miatt a vezetők évről évre újabb célcsoportokat kívánnak bevonni a képzésbe. Ez megerősítés számukra és számunkra is!

Ezért is döntöttünk úgy, hogy nyílt képzést szervezünk: legyen lehetősége minél több vezetőnek megtapasztalni a tréning hatékonyságát! Stresszkezelési és kiégés megelőzési nyílt tréningünkre olyan döntéshozókat, ügyvezetőket, HR vezetőket várunk, akik hisznek abban, hogy az ő felelősségük és feladatuk a szervezeti stressz szintet a kritikus pont alatt tartani. Elkötelezettek szervezetük folyamatos fejlődésében, szerintük is szükség van munkatársaik stressz-kezelési képzésére, képességeik és kompetenciájuk fejlesztésére ezen a területen. Résztvevőink olyan beállítottságú döntéshozók, akik saját élményként akarják megtapasztalni ennek a tréningnek az eredményességét - vezetőként pedig lehetővé teszik munkatársaiknak, hogy a képzésre fordítható forrásból azon a tréningen vegyenek részt a későbbiekben, melynek pozitív hatásáról, eredményeiről személyesen is meggyőződtek.  Szervezeti stressz témakörben a   sorozat részeként egy kiadványon dolgozunk, a könyv megjelenése előreláthatólag 2015 őszén várható. A tréningen rövid ízelítőt kapnak résztvevőink kutatási eredményeinkről, eddig elért sikereinkről.

A tréning időpontja:

2015. május 14-15.

Helyszíne:

Hotel Orchidea, Lipót ****

A részletes program és jelentkezési lap letölthető az AGORA Oktatási Intézet honlapjáról: http://agoraintezet.hu/2938/nyilt-stresszkezelesi-trening/

stressz  •  tréning  •  stresszkezelés  •  agora
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen