Bridgestone nem csak beszél a családbarát környezetről (X)

szerző: Jobline
2019 szeptember 21.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. egyedülálló, a világ műszaki élvonalába tartozó digitális technológiával gyárt prémium minőségű gumiabroncsokat, melynek 99%-át európai és tengeren túli piacokra készítik. A digitalizáción túl a Családbarát Munkahely címmel díjazott Bridgestone intézkedései között kiemelt szerepet kapott a munka-magánélet egyensúlya, a dolgozói és családi egészségtudatosság fejlesztése, a rekreációs programok, valamint a gyermeknevelést segítő intézkedések is.

Habár a digitalizáció és az Ipar 4.0 megoldások manapság nélkülözhetetlenek a versenyképesség megtartása érdekében, az 1.200 főt foglalkoztató Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. számára továbbra is az ember az első. Számukra az ember- és családközpontú működés pont olyan fontos, mint a technikai fejlesztések.
A vállalat sikerességét ezen a téren jól mutatja, hogy márciusban elnyerték a „Kiemelkedően példaértékű és felelős munkáltató” címet, júliusban pedig átvehették a „Családbarát Munkahely” díjat, amivel bekerültek a legvonzóbb hazai munkáltatók közé.

Forrás: Bridgestone

„2019 – A család és az egészség éve” a Bridgestone Tatabányánál
 
A munkaerőpiaci versenyben azok a vállalatok kerülnek előtérbe, akik a megfelelő munkabér mellett az egyéni szakmai fejlődésre és a munka-magánélet egyensúlyát támogató munkakörnyezet kialakítására is nagy hangsúlyt fektetnek. A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. fontosnak tartja munkatársai egészségmegőrzését, illetve hogy a családdal eltölthető minőségi idő biztosítását.
Ennek érdekében a vállalat különböző intézkedéseket vezetett be, és eseményeket hozott létre, melyeket a „2019 – A család és az egészség éve” program keretében valósítanak meg. Ez magában foglalja a dolgozói és családi, szabadtéri és kulturális, egészségtudatos programokat, valamint a családbarát munkaszervezést.

Családbarát munkarend a termelésben

A vállalat 2 évvel ezelőtt a dolgozókat megkérdezve, és az ő bevonásukkal alakított ki új munkarendet. Ennek lényege, hogy a dolgozók 6 havi munkaidőkeretben, 12 órás munkarendben, 3 nap munka után, 3 szabadnapot kapnak. Így a korábbi 8 órás, 6 egymást követő munkanapos munkarendhez képest, közel 50%-kal több szabadnapjuk esik hétvégére, amelyet családjukkal tölthetnek. A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., mint Komárom-Esztergom megye egyik legnagyobb munkáltatója, számos kulturális és szabadidős eseményt támogat, ahol a dolgozók ingyenesen vagy kedvezményesen vehetnek részt.

Rugalmas munkaidő

A gyár rugalmas munkaidővel is szeretné segíteni az irodai vagy adminisztratív munkakörben dolgozó, mintegy 200 munkatársát szülői feladataik ellátásában. Ezek a dolgozók a vállalat által meghatározott keretek között saját maguk alakíthatják ki munkarendjüket.

Munkahelyi egészség
 
A minden munkatársra kiterjedő egészségbiztosítás mellett, a dolgozók egészségére heti 40 órában orvosi asszisztens, heti 20 órában pedig üzemorvos is ügyel. Az üzemorvosi szolgáltatás mellett a vállalat teljes körű, 24 órás élet- és balesetbiztosítással is rendelkezik minden alkalmazottjára. Ezen kívül a vállalat rendszeresen szervez különböző ingyenes szűrővizsgálatokat is.


Kövesd a Bridgestone-t a Facebookon!
  
 
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen