A csocsóasztalok ideje lejárt! Mi van helyette?

szerző: Jobline
2023 október 01.

A csocsóasztal, a babzsák, a minden péntek Sör Péntek és hasonló fogások ideje lejárt, pontosabban egy új kategóriába, a “jó ha van, de megvagyunk nélküle” kategóriába sorolódott. A TK Elevator Solution Center Europe (röviden TK Elevator SCE) falai között legalábbis biztosan.

Nem is olyan régen még azt reméltük a buli hangulat megteremtésétől a munkahelyeken, hogy a munkavállalók majd szívesebben töltenek időt a munkahelyeiken, elégedetebbek, sőt akár még elkötelezetebbek is lesznek általa. Az elmúlt évek tapasztalatai azonban megmutatták, hogy mindez kevés a munkavállalók lekenyerezéséhez.

Erre rátett egy lapáttal a Covid világjárvány is, amikor számos babzsák és masszázsfotel maradt árván, míg a biztonság, a rugalmasság és a magánéletben jelentkező váratlan helyzetekhez való alkalmazkodás iránti igény sosem látott rivaldafényt kapott.

A TK Elevator SCE már mindennek tudatában nyitotta meg kapuit Budapesten 2021-ben. Irodánk valóban nem hasonlítható egy játékteremhez, helyette pihenőtér, gyereksarok, baba-mama szoba áll rendelkezésre azokhoz a pillanatokhoz, amik igazán számítanak.

A munkahellyel való bármilyen kapcsolódási pont, legyen szó akár az onboardingról, az előlépésről vagy egy fontos életeseményről (például szülővé válás), egyfajta élményként csapódik le a munkavállalókban, ezt nevezzük munkavállalói élménynek. Ez az úgymond élmény akkor is kialakul, ha nem foglalkozunk vele tudatosan.

Mi a kezdetek óta arra törekszünk, hogy minél jobb kapcsolatot ápoljunk a munkavállalóinkkal, minél jobban ismerjük igényeiket annak érdekében, hogy egy őszintén jó élmény alakulhasson ki bennük a TK Elevator SCE-nél. Ezért döntöttünk úgy, hogy Sör Péntekek helyett valódi rugalmasságot kínálunk, Darts játék helyett pedig a párbeszéd kultúráját hozzuk be a szervezetbe, amiben a munkavállalók bátran kifejezhetik akár szükségleteiket, akár újító ötleteiket.

A munkavállalói élmény, mint stratégia lehetővé teszi számunkra, hogy az élet bármely területéről érkezett munkatársunk is megtalálja a helyét a csapatunkban.

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen