Márciusban újra jön a legnagyobb online állásbörze

szerző: Jobline
2021 március 02.

Közel 100 000 álláskeresőt várnak a márciusban online megrendezésre kerülő HVG Állásbörzére, amelyen élőben lehet a virtuális standoknál pályázni, munkaadóként önéletrajzot gyűjteni, a jelöltekkel chatelni vagy online előadást tartani. A pandémiás helyzetre adott válasz népszerű álláskeresők és munkaadók körében is. A legnagyobb állásbörze-szervező több újítással is készül. A munkaadóknak még lehet standokat foglalni, álláskeresőként ajánlatos már most regisztrálni.

A koronavírus új helyzetet teremtett az állásbörzék világában is. A hagyományos, személyes találkozásokkal zajló rendezvények eltűntek, helyüket a digitálisak vették át. Itt online kiállítótérben lehet élőben a látványos standoknál állást keresni, illetve a meghirdetett álláshelyekre pályázókat találni.

Ebből a típusból Magyarországon a leglátogatottabb eseményt tavaly a HVG szervezte: több mint 90 ezer álláskereső kereste fel a kiállítók online standjait a novemberi három napos börzén. A résztvevők akkor több mint 9000 önéletrajzot adtak le, küldtek el állásokra pályázva, 5000-nél is több chat-üzenetet váltottalk a munkaadókkal. Idén tavasszal a HVG Online Állásbörze újra kinyitja kapuit. A munkaadók már javában foglalják a standokat. Várhatóan közel 1000 friss állásajánlatot kínálnak majd a látogatóknak.


Miben tér el az online állásbörze a hagyományostól?

Az online állásbörze ötvözi az internetes állásportálok, illetve a hagyományos állásbörzék előnyeit. Az állásoldalakhoz képest interaktívabb és gyorsabb. Az álláskeresők az online standoknál élőben - chaten - kérdezhetnek, a cégek képviselői azonnal válaszolhatnak, sőt helyben videóinterjú is megbeszélhető. Ezen kívül a céges toborzók előadásokat tarthatnak, videókkal és más multimédiás tartalommal erősíthetik munkaadói márkájukat.

Az offline állásbörzével szemben a legfőbb különbség: az online börze több álláskeresőt ér el, nem kell utazni - az ország bármely pontjáról (utazási) költség nélkül be lehet csatlakozni az álláskeresőknek és a munkáltatóknak. A munkavállalók akár home office-ból munkaidőben is bepillanthatnak vagy a nap végeztével böngészhetik a 0-24 órában nyitva tartó börze kínálatát. Ezzel mindenki időt és pénzt takaríthat meg, a munkaadók pedig földrajzilag szélesebb körből választhatnak. Nem elhanyagolandó szempont a pandémiás helyzetben a biztonság sem. A gép előtt nem kell tartani a fertőződéstől, maszk nélkül, fesztelenül lehet beszélgetni.

IT, pénzügy, shared services center

A tavaszi HVG Online Állásbörze szervezői 70 000-100 000 látogatóval számolnak. Az esemény az álláskeresők számára ingyenes, de a munkáltatókkal való kapcsolatba lépéshez célszerű regisztrálni. Az eddigi jelentkezésekből és az őszi részvételi adatokból az látszik, hogy sok az informatikai, pénzügyi végzettségű és az idegen nyelveket magas szinten beszélő szakember és a nekik szóló állásajánlat. Az állások zömét érettségizetteknek és diplomásoknak, idegen nyelvet, nyelveket beszélőknek hirdetik meg, köztük számos shared services center toboroz. Ám százas nagyságrendben várhatók kékgalléros, fizikai munkalehetőségek is, ugyanis több kiállító vállalat vidéki telephelyére keres szakmunkásokat.

Az online állásbörze szervezői több újítással készülnek az őszi esemény után: továbbfejlesztették a chat funkciót, még könnyebb lesz a CV-k leadása, új platformra költöznek a webes előadások, a webináriumok, lesznek kerekasztal-beszélgetések. Ezek célja, hogy még közelebb kerüljön munkaadó és álláskereső: az állást kereső szakemberek még több információt szerezhessenek a cégekről, a munkaadókhoz pedig még több és jobb minőségű pályázat érkezzen. Az online állásbörzén a webelőadások segítenek a munkáltatói márkaüzenet minél látványosabb átadásában. Lesz karriertanácsadói stand is, ahol az álláskeresők egyéni tippeket, tanácsokat kaphatnak szakmai pályájuk építéséhez - online.

Munkaadóként érdeklődik a stand foglalása iránt? További információ itt: https://allasborze.jobline.hu/programok/2021_tavasz

Álláskeresőként regisztrálna az eseményre? Itt megteheti: https://allasborze.hvg.hu

Várjuk a HVG Online Állásbörzén március 23-25. között a https://allasborze.hvg.hu oldalon.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen