Miért nehéz megfelelő dolgozót találni?

szerző: Jobline
2013 július 01.

Egyesek szerint nehéz megtalálni a megfelelő embert, mások viszont a munkajog változásának követését tartják a legnehezebbnek.

A HR-esek ötöde szerint a kiválasztás, azaz az ideális munkatárs megtalálása okozza a legnagyobb nehézséget, a 18 százalékuk szerint Munka törvénykönyve változásainak nyomon követése és betartása - derült ki a Humánia HRS Group Zrt által végzett felmérésből.

A munkavállalók megfelelő motivációjának megtalálása és megvalósítása nehézségként a megkérdezett HR-esek tizedénél jelentkezett legfőbb problémaként, míg 8 százalék szerint a fluktuáció kezelése a legnehezebb.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

A fennmaradó problémák kevésbé általánosak országosan, azonban a válaszadók további dilemmaként emlegették a az utánpótlás kérdéskörét, hiszen a HR szakemberek már megtalálták az Y generációban a megoldást, azonban vezetőik látásmódját nehéz az új, innovatív, fiatalító módszerek felé terelni.

Az ország 17 városában több száz HR-vezető hallgatta meg a HR Háló Workshop előadássorozatot, mely a tavaly megváltozott Munka törvénykönyvét költségmegtakarítási szempontból mutatta be, továbbá az utánpótlás nevelés előnyeit tárta több száz HR vezető elé. A délutáni kiscsoportos Workshop kerekasztal beszélgetéseken régiónként más-más téma került fókuszba, azonban a HR terület kihívásaira, valamint a szakma hiányzó aktivitásaira országszerte fény derült.

Simon Balázs, a Humánia HRS Group Zrt. jogi és kommunikációs igazgatója és Vincze Márta, a Humánia HRS Competence Kft. ügyvezető partnere közösen olyan kreatív ötleteket, gondolatokat adtak át a személyzeti terület képviselőinek, amit gyakorlatban is kamatoztathatnak, sikeresen megvalósíthatnak cégüknél.

A fluktuáció visszaszorítására például olyan motivációs eszközöket javasoltak, melyek egyrészt költségkímélő beruházással járnak, másrészt nem pénzmotiváló hatással ösztönzik a munkavállalót, hanem a megbecsülési, az elismerési szintet fokozzák vele.

hr  •  toborzás  •  kiválasztás
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen