Ingyen túlórázást vár el az Aldi

szerző: Jobline
2013 július 11.

Hogyan bánik az Aldi a munkatársaival? Ezt vizsgálta a német ARD közszolgálati TV-csatorna – számolt be a 168 óra.

Az ARD közel egy órás riportfilmet forgatott az Aldiról, amiben a cég személyzeti gyakorlatát is bírálták - írja a 168ora.hu.

A cég volt vezető munkatársai beszéltek arról, hogy a legfőbb szempont a költségek csökkentése, amiben a vezetők állandóan értékelt versenyben állnak. A takarékosság jegyében a fiatalokat két hetes kiképzés után állítják munkába úgy, hogy a takarítástól a pénztárig minden feladatot el kell látniuk, ezen felül elvárják tőlük az ingyen túlórázást is. Ugyanakkor a kezdőket lehetőleg hosszú ideig tanulóként tartják nyilván, akik így nagyon alacsony fizetést kapnak. A vezetőket ugyan jó bért kapnak (egy regionális főnök például évi 80 000 eurót vihet haza), de a kérdés az, hogy meddig. Állandó ugyanis a fiatalítás, vezetői szinten is, hogy elküldhessék azokat, akik már elérték a legmagasabb fizetési kategóriákat.

Ebben, amint egy volt nyomozójuk elmondotta, a cég magán-detektívjei is segítenek, akik adott esetben rejtett kamerákkal, vagy trükkös próba-vásárlással gyűjtenek utasításra a fegyelmikhez, majd elbocsátáshoz vezető adatokat az alkalmazott ellen. E körülmények között rendkívül ritka, ha valaki a német Alditól megy nyugdíjba: egy év alatt a több, mint 25 000 alkalmazott közül 64-nek adatott ez meg.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

dolgozó  •  Aldi
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen