Bértárgyalás: hogy viselkedjen az állásinterjún?

szerző: Jobline
2013 július 18.

Az állásinterjúra készüljön fel alaposan, mert kevés kellemetlenebb dolog van annál, hogyha a bértárgyaláshoz nem tud érdemben hozzászólni.

Érdemes tudnia, hogy a fizetés már az első találkozáskor szóba jöhet. A Business Insider szerzője az alábbi tippeket írta le, hogy ne kerüljön kellemetlen helyzetbe:

*Tudjon meg minden fontos részletet, ami a munkakörével jár! Ha a későbbiekben derül ki, hogy sokkal több a feladata, mint amire a pozíció nevéből következtetett, már késő meggondolnia magát, és nem is néznék jó szemmel, ha utólag próbálná feltornászni azt az összeget, amiben önök korábban már megegyeztek.

*Sose ön, mint álláskereső hozza szóba a fizetést.

*Tartson szüneteket. A munkáltató valószínűleg megpróbálja majd kitölteni fecsegéssel a csöndet, így könnyen elképzelhető, hogy elszólja magát, és olyan információ birtokába jut, ami hasznos lehet önnek tárgyalási alapnak.

*Ne csak pénzben gondolkodjon, jussanak eszébe az egyéb természetbeni juttatások. Ha első körben a fizetés nem is tűnik soknak, lehet a cafeteria bőven kárpótolja önt.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

bér  •  fizetés  •  állásinterjú
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen