Meglepő: a főnök mellett tüntettek a dolgozók

szerző: Jobline
2013 július 22.

Rendszerint a dolgozói elégedetlenségről lehet olvasni cikkekben, Twitteren vagy Facebookon, éppen ezért meglepő az, amit egy New England-i élelmiszer-hálózat 21 ezer fős dolgozói gárdája tett nemrég: ők éppen azért tüntettek, hogy megmentsék a vezérigazgató munkáját.

Egy családi viszály fajult el olyan súlyosan, hogy egy élelmiszer-hálózat tulajdonosának a munkája is veszélyben forgott - írja a jobs.aol.com. A vezért kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsították meg, és azt terjesztették, hogy csalja a feleségét. A szűk körből elindult vádaskodás olyan méretűvé nőtte ki magát, hogy az üzleti ügyeket és a dolgozókat is belekeverték.

Az egyik üzlet vezetője azt nyilatkozta, hogy az igazgatóság meg akarja fúrni a vezért, aki viszont mindig korrektül viselkedett velük szemben, és nem hagyják, hogy eltávolítsák őt a helyéről. "Garantált bónuszt kapunk minden márciusban és decemberben. És egyébként is, a fickó nagyon rendben van. Láttam már beszélgetni őt a menedzserekkel, és ha azt kérdezi, hogy van a felesége, akkor tényleg érdeklődik, és még az asszony nevét is tudja" - tette hozzá. Egy másik alkalmazott úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi vezérigazgató mindig a dolgozók érdekeit tartotta szem előtt.

A munkavállalók ezért komoly közösségi média kampányba kezdtek, hogy megmentsék a főnöküket. A Twitteren kérték az embereket, hogy menjenek el a boltokban tartott gyűlésekre, és írjanak alá egy petíciót. A online aláírásokból 50 ezret gyűjtöttek össze két nap alatt, míg a neten ez a szám 43 ezer lett. Sőt, a Youtube-ra is feltöltöttek egy videót, amin eléneklik a petíciót:

Az erőfeszítések úgy tűnik, nem voltak hiába. Az igazgatóság a legutóbbi gyűlésen nem szavazott a vezérigazgató menesztéséről. A főnök abban bízik, hogy konstruktív együttműködésre számíthat a jövőben, és nagyon hálás volt mindenkinek a támogatásért.

főnök  •  dolgozó  •  Amerika  •  tüntetés
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen