Ők a világ legrosszabb gyakornokai

szerző: Jobline
2013 július 23.

Hatalmas botrány volt abból nemrég, amikor kiderült, hogy egy tévétársaság kamu neveket olvasott be, amikor felsorolta az Asiana Airlines San Franciscóban szerencsétlenül landolt repülőgép pilótáinak nevét. Az egész csupán az egyik gyakornok tréfája volt - írja a Business Insider.

A légitársaság szerint a rasszista vicc megalázta a pilótáikat, de kiderült, Sum Ting Wong, Wi Tu Lo, Ho Lee Fuk és Bang Ding Ow csupán a közlekedési hatóság egyik gyakornokának volt a kitalációja. A Business Insider összegyűjtötte azokat az elhíresült eseteket, amikor a gyakornokok hatalmas bakikat követtek el.

Kitalált sztorik

Még 2012 nyarán került a The Wall Streeet Journal-hoz Liane Membis szakmai gyakorlatra, aki a Yale egyetemen diplomázott. Kiderült azonban, hogy az egyik cikkét az elejétől a végéig ő találta ki, egyik forrást vagy nyilatkozót sem lehetett utolérni. A cikket később levették a honlapról, a WSJ közleményben kért elnézést az olvasóitól, és hozzátették, hogy azonnal kirúgták a lányt.

"Megvesztegethető vagyok"

Egy másik lap, a TechCrunch is pórul járt a gyakornokával. Az akkor 17 éves Daniel Brusilovsky egy MacBook Air-t kért egy startup cégtől, cserébe felajánlotta, hogy ír róluk egy cikket. Kiderült, hogy a fiatal srác már korábban is hasonló módon szerzett magának számítógépet, a TechCrunch pedig rögtön elküldte.

A szenátort akarta eladni

Jeffrey Garofano egy egy coloradoi szenátorjelölt, Michael Bennet csapatába tartozott még 2010-ben. A fiú úgy próbált plusz pénzt szerezni, hogy a támogatóknak felajánlotta, hogy személyesen találkozhatnak a jelöttel - 2400 dollárért.

800 000 személy adatát lopták el tőle

Egy számítógépes cég gyakornoka, Jared Ilovar igen kínos helyzetbe hozta munkaadóit, amikor a kocsiájból elloptak egy adathordozót, ami 800 000 ügyfél személyes adatait tartalmazta, példáuk neveket és társadalombiztosítási számokat. Persze nem volt szándékos, de az esetből hatalmas botrány lett, és a gyakornokot nevezték meg bűnbaknak.

Kamu neveket adott át a sajtónak

Útja végén szenvedett súlyos balesetet a dél-koreai Asiana Airlines Szöul - San Francisco járata, a tragédiában ketten meghaltak. Az egyik tévécsatorna később beolvasta a gép pilótáinak nevét: Sum Ting Wong, Wi Tu Lo, Ho Lee Fuk és Bang Ding Ow. A légitársaság tiltakozott, perelni akart, szerintük a rasszista vicc megalázta a pilótákat, és ilyen nevű dolgozók nincsenek is náluk. Kiderült végül, hogy a közlekedési hatóság gyakornoka találta ki a neveket, és adta át a sajtónak.

Jelmezes buli munka helyett

Egy bank gyakornoka, Kevin Colvin azzal kérezkedett haza, hogy "családi vészhelyzet van". A főnöke el is engedte, a fiú viszont csúnyán átverte őt. Valójában egy jelmezes buliba ment, amiről fotókat is töltött fel a Facebookra.

Csillámporral Mitt Romney ellen

Az amerikai elnökválasztás idején a demokraták egyik lelkes gyakornoka, Peter Simth követett el hatalmas bakit. A republikánus Mitt Romney-t akarta úgy nevetségessé tenni, hogy az egyik nyilvános megjelenésén csillámporral terítette be a jelöltet. A demokratáknak sok volt az akció, így több lehetőséget nem kapott a gyakornok.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

pályakezdő  •  gyakornok  •  hiba
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen