Hatalmas baklövések az állásinterjún

szerző: Jobline
2013 augusztus 06.

Az állásinterjú önmagában nagyon ijesztő lehet, és a stressz miatt ilyenkor sokszor ügyetlenebb is lehet a kelleténél. A totaljobs.com oldalnak meséltek interjúzók a saját, kínos élményeikről.

Sok állásinterjún itallal, kávéval, üdítővel kínálják a pályázókat, ami nagyon jól tud esni, ha az idegességtől valakinek a torka is kiszáradt. Ugyanakkor rengeteg kisebb-nagyobb "balesetet" is okozhat, ha valaki ügyetlen. Egy nő, Alice elmesélte a totaljobs.com szerkesztőinek, hogy őt egyszer vízzel kínálták, de idegességében kicsúszott a pohár a kezéből. A víz beterítette az interjúztatót, az üveg pedig széttört a padlón. "Nagyon megijedtem és alig győztem bocsánatot kérni. Az interjúztató persze kedves volt és mosolygott, de én utána annyira szétestem, másra sem tudtam gondolni, nagyon elrontottam a beszélgetést".

Vannak, akik humorral próbálják enyhíteni a feszültséget. Így tett egyszer Mark is, vesztére. "Egy könyvvizsgáló céghez mentem interjúra, ahol elsütöttem egy viccet. Rettenetesen kínos volt, mintha senki nem értette volna, de legalábbis nem akarták érteni. A hangulat sokkal feszültebb lett, én nagyon rosszul éreztem magam, és persze a végén nem engem vettek fel...".

Forrás: AFP / Alain Jocard

Azt is gyakran tanácsolják, hogy mindenki alaposan járjon utána a cégnek, ahova behívják. Így tett Sophie is, de kiderült, nem volt elég alapos. "Mindennek utánanéztem, ami a céggel kapcsolatos, a legalaposabb kutatást végeztem el. Be is akartam vágódni az állásinterjún a tudásommal, hogy lássák, mennyire felkészült vagyok. Sajnos azonban teljesen rosszul sült el a dolog. Kiderült, hogy egy nagyon hasonló cégnek tudom a hátterét, és nem annak, ahol éppen voltam. Elképesztően kellemetlen volt."

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen