Napi jégtörő: kihasználja a pályakezdőket a Fehér Ház?

szerző: Jobline
2013 augusztus 22.

Mindegy, hogy hívjuk őket, aki dolgozik, azt fizessék is meg - röviden összefoglalva így támadja egy szervezet a Fehér Ház gyakornoki programját.

Egyre több szervezet felemeli a szavát az ingyenes gyakornokság ellen. Így tett nemrég a Fair Pay nevű egyesület is, ők legutóbb épp a Fehér Ház módszerei ellen keltek ki. A Fair Pay kampány vezetője, Mikey Franklin úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy nem véletlenül van törvényileg szabályozva a minimálbér, így tehát nem számít, hogy hívjuk azt, aki dolgozik, igenis meg kell fizetni mindenkinek a munkáját.

A Fehér Ház gyakornoki prograjmai igen népszerűek, a pályakezdők rendszerint versengenek egy-egy helyért. A programról általánosan annyit lehet tudni, hogy legalább hétfőtől péntekig, reggel 9-től este 6-ig tart a munkaidő. Mikey Franklin szerint pedig, ha maga Barack Obama elnök a minimálbér emelése mellett tette le a voksát, akkor az lenne a minimum, hogy példamutatásból megszünteti a "kizsákmányolást", és tisztességes fizetést ad a Fehér Ház gyakornokainak. Hozzátette, hogy nem gondolja, hogy a kormányzat megtehetné azt, hogy az állampolgárok előtt a minimálbér emelése mellett kampányol, ugyanakkor pedig ingyenesen dolgoztatják a fiatalokat.

Az Egyesült Államokban egyébként több, korábbi, ingyenes gyakornok beperelte a munkaadóját, és már nyertek is meg pereket.

A Fehér Ház sajtóosztálya egyelőre nem kommentálta az őket ért támadásokat.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

pályakezdő  •  gyakornok  •  Amerika  •  Fehér Ház
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen