Milyen legyen az ellenállhatatlan CV?

szerző: Jobline
2013 augusztus 24.

Bár a munkavállalói készségek potenciális munkaadóknak történő bemutatásában manapság egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az olyan egyéb módszerek, mint például az online portfoliók vagy éppen a közösségi háló nyújtotta eszközök, az önéletrajz még mindig kulcsszerepet játszik az áhított állás megszerzésében.

Az önéletrajzok szerkezete, kidolgozása azonban korántsem mindenütt egyforma. Abban, hogy hogyan írunk meg egy önéletrajzot – és hogy az a személy, akinek szól, miként olvassa azt – megfigyelhetünk bizonyos eltéréseket a világ egyes országai, régiói között. Európában a CV, vagyis a curriculum vitae szó szerinti értelmezése a jellemző: a latin kifejezés jelentése élettörténet, életút, ennek megfelelően itt fontosak a részletek, a munkavállaló felelősségi körének, szakmai fejlődésének bemutatása – a pozíciók és feladatok szimpla kronologikus felsorolása nem elég.

A megfelelő önéletrajz megalkotásának szabályai bizonyos mértékig rugalmasak ugyan, ám van néhány olyan csapda, amit inkább érdemes elkerülni. A Kelly Services tanulmányát ide kattintva töltse le.

Van jó önéletrajza és munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

CV  •  önéletrajz
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen