Menekülnek az Apple dolgozói a Szilícium-völgyből?

szerző: Jobline
2013 augusztus 26.

Tim Cook vezetési stílusa elriasztja az Apple legjobb mérnökeit a cégtől - állítják a nevüket vállalni nem kívánó források.

Úgy hírlik, Tim Cook a privát életben nagyon kedves, az általa kiépített vállalati kultúra finoman szólva sem kellemes, egymás után írják meg az önéletrajzukat az Apple fejlesztői, hogy másik állás után menjenek - írja a theatlanticwire.com. A lap azt írja a Reutersre hivatkozva, a szilícium-völgyi fejvadászok és volt Apple-alkalmazottak egyre több olyan CV-t látnak, amiket a jelenleg is Cupertinóban dolgozók küldenek szét, de több más amerikai oldal is arról számolt be hónapokkal ezelőtt, hogy annyi Apple-dolgozó keres mostanában munkát máshol, mint eddig még sosem.

"Egyre nagyobb az elégedetlenség a munkavállalók között a vezetőség felé" - fogalmaz a lap. Több fejvadász is úgy nyilatkozott, hogy olyan mérnökök és fejlesztők keresték meg őket a LinkedIn-en, akikről sosem hitték volna, hogy valaha elhagyják a céget.

Lapértesülések szerint ennek a menekülési hullámnak az Apple-vezér, Tim Cook az oka. Miután Steve Jobs halála után átvette a vállalat igazgatását, azóta például egyetlen újszerű, forradalmi termékkel nem tudtak előrukkolni, és többen attól tartanak, Cook vezetési stílusa kioltja az eddig meglévő tüzet, szenvedélyt a dolgozókból.

Ugyanakkor azt pletykálják, ugyanolyan szigorú és számonkérő tud lenni Tim Cook, mint Jobs. "Híres" kritikája az "ez szerintem nem elég jó", és állítólag olyan hagsúllyal képes ezt a pár szót kigurítani a száján, hogy még a legbelevalóbb alkalmazott is szinte összeroskad tőle.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

önéletrajz  •  felmondás  •  Apple
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen