Így mérgezi önt is a munkahelyi környezete

szerző: Jobline
2013 szeptember 09.

A rossz irodai környezet az egészségére is negatív hatással van.

Ha minden nap gyomorgörccsel megy be dolgozni, folyamatosan ideges és ingerlékeny lesz, aminek súlyos következményei is lehetnek. A jobs.aol.com most összegyűjtötte a mérgező irodai környezet legtipikusabb jeleit, amiket, ha tapasztal, érdemes elgondolkodni a felmondáson.

Zsarnok a főnök

Van egy listája arról, mit tilos csinálnia munkaidőben? A főnöke gyakran tesz szexuális töltetű megjegyzéseket a kollégáknak, vagy ilyen jellegű, homofób, rasszista viccekkel szórakoztatja a környezetét? Ha a főnök nyilvánosan megalázza, vagy megfélemlíti a dolgozókat, az egyértelműen súlyos romboló hatással jár, amit nem lehet szó nélkül hagyni. Az ilyen helyről gyakran job elmenni.

A munkatársak bármit megtehetnek

Van, amikor az egy szinten lévő kollégák zaklatják a másikat. Egy főnöknek egy észre kéne vennie és közbelépnie, de sajnos az is előfordul, hogy a többi kolléga vagy a támadó fél mellé áll, vagy pedig úgy csinálnak, mintha nem látnának a zaklatásból semmit.

Elismerés nélkül dolgozni

Három-négy ember helyett gürcöl, és még egy barátoságos mosolyt sem kap érte? Az elismerés mindenkinek fontos, kell a pozitív visszajelzés, enélkül könnyen meg lehet utálni a munkát. Az elismerés is egyfajta motiváció, ennek hiányában könnyen kiéghet a dolgozó.

Lehetetlen tisztelni a főnököt

"Cincognak az egerek", ha a főnök nincs a házban? Senki sem tiszteli, képtelen a vezetésre? Ez biztosan nem vezet jóra.

Hiányzó tervek

Ha nincsenek tervek, programok, hiányzik a célkitűzés, akkor előbb-utóbb nem látja majd értelmét a munkájának. Kevesen elégedettek azzal, hogy egy helyben topognak évekig, a többség szeretne egyről a kettőre lépni, haladni, fejlődni, tanulni.

Iratkozzon fel a Jobline Állásposta hírlevelére most, és mi megkeressük az önnek való állásokat! Ráadásul most megnyerheti 111 nyereményünk egyikét: az 1 db Samsung S4 okostelefont, a 10 Karrieriránytű könyvet vagy a 100 CV tanácsadás valamelyikét!

főnök  •  munkahely  •  iroda
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen