A legrosszabb első napok

szerző: Jobline
2013 szeptember 10.

Az első munkanapon sokan izgulnak, hogy mindent jól csináljanak, mindenre odafigyeljenek, ami elég idegtépő és fárasztó. Épp emiatt megugrik az esélye annak is, hogy hibázzon az illető - ilyen történeteket gyűjtött össze a Totaljobs.

Minél jobban izgul és igyekszik egyszerre valaki, annál valószínűbb, hogy valami hatalmas bakit vét. A totaljobs.com rémálomhoz hasonló történeteket gyűjtött össze, olyan hatalmas hibákról, amiket az első munkanapon követtek el.

Élő adásban káromkodott

A.J. Clemente nevét akkor ismerhette el a világ, amikor a férfi hírolvasóként az első munkanapján élő adásban kezdett el káromkodni véletlenül. A műsor után a férfi Twitteren közölte, hogy ennél nem is végződhetett volna rosszabbul első napja. A televíziós társaság igazgatója Facebookon kért bocsánatot a bemondó nevében. A lap cikkéből kiderül, hogy a férfit ki is rúgták a társaságtól, és azóta sem tudott elhelyezkedni hasonló pozícióban, hiszen az egész világ az ő bakiján nevetett.

Ügyetlenség

Egy IT szakmában dolgozó férfinek, Tomnak se kellett sok idő a "bemutatkozásra". Alig egy órája kezdett el dolgozni méregdrága laptopján, amikor megtörtént a baj. Véletlenül felborított egy pohár vizet, de itt még próbálta menteni a menthetőt. Ügyetlenségében azonban ami csak az útjába került, annak nekicsapódott a számítógépe, amit végül a földre is ejtett, ezzel teljesen elpusztítva azt. "Nem is értem, hogy van még mindig munkám" - tette hozzá Tom.

Kizárta magát

Egy Tessa nevű nő nem sokat tudott foglalkozni a saját hibájából az első napján a tényleges munkavégzéssel. Elmondása szerint a munkahelyén minden ajtó zárva van, nagy a biztonság, és kártyával lehet bejutni a különböző szobákba. Erről feledkezett meg, amikor kiment a mosdóra: a kártyáját nem vitte magával. Így sikerült kizárnia magát, és két órán keresztül várnia kellett, mire valaki arra jött és vissza tudta engedni.

Rosszul elsült viccelődés

Jenny tréfálni próbált az egyik kollégájával, amit végül nagyon megbánt. A munkatársát ugyanis akaratán kívül megsértette, aki az eset után még hónapokig ellenséges volt vele, és nem volt hajlandó túllépni az első, számára borzasztóan rossz benyomáson.

Iratkozzon fel a Jobline Állásposta hírlevelére most, és mi megkeressük az önnek való állásokat! Ráadásul most megnyerheti 111 nyereményünk egyikét: az 1 db Samsung S4 okostelefont, a 10 Karrieriránytű könyvet vagy a 100 CV tanácsadás valamelyikét!

munkahely  •  hiba  •  baki
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen