Megtiltották, hogy egyszerre legyen bíró és humorista egy férfi

szerző: Jobline
2013 szeptember 23.

Sokáig két karrierpályán is otthonosan mozgott egy amerikai férfi: egyszerre volt bíró és komikus is. New Jersey Legfelsőbb Bírósága azonban most úgy döntött: választania kell a két szakma közül - írja a jobs.aol.com.

Egy 44 éves férfi, Vincent Sicari olyan szerencsés volt, hogy két szakmában is megtalálta önmagát, ráadásul mindkettőben rendkívül sikeres volt. A férfi hétköznap bíróként dolgozott, mellette humoristaként dolgozott. Utóbbiban annyira sikeres volt, hogy évente nagyjából 250 fellépése is volt már - írja a jobs.aol.com.

New Jersey Legfelsőbb Bíróságának azonban elege lett a férfi két tevékenységéből: még csütörtökön 7-0 arányban megszavazták, hogy nem lehet tolerálni, amit művel, a két szakma nem fér meg egymás mellett, összeegyeztethetetlen ezért választania kell a kettő közül. "Nagyon büszke vagyok arra, hogy bíró vagyok, és ezt feladni borzalmas dolog" - nyilatkozta. Hozzátette, hogy bár nem lepte meg a végeredmény, mégis rendkívül csalódott.

Az indoklásban elismerték, hogy még nem érkezett panasz a férfira, ugyanakkor "nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy aki látta őt adott esetben etnikai csoportokkal vagy vallással viccelődni, a tárgyalóteremben megadná neki a kellő tiszteletet, illetve a humoristaként előadott műsorai után kétséges, fenn tudná-e tartani a tárgyilagosság és a pártatlanság látszatát".

A férfi ügyvédként dolgozott korábban, és azt mondta, a jogi vonalat nem akarja feladni, ezért azt magánpraxisban viszi tovább.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

karrier  •  Amerika  •  szakma  •  bíró  •  humorista
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen