Maximális létszám - ezt most sokan akarják tanulni

szerző: Jobline
2013 október 11.

A válság kirobbanása óta első alkalommal indult a szeptemberi szemeszter maximális létszámmal a kelet-európai rangsorban az előkelő második helyen szereplő Corvinus School of Management Executive MBA-képzésén. Újabban pedig már nem is a munkaadók, hanem többségben maguk a hallgatók állják a képzés tandíját.

A szeptemberi szemeszter a maximálisan indítható 25 fős létszámmal indult a Corvinus School of Management (CSM) 17. Executive MBA-képzésén, ami azt jelenti, hogy a februárban kezdődött keresztféléves szemeszterrel együtt mind az érdeklődők, mind a jelentkezők száma a válság előtti szintet idézi.

Az MBA-képzések iránt kimutatható fokozott igény és érdeklődés mellett újabb tendencia látszik körvonalazódni. A CSM Executive MBA-képzések költségeit a válság kirobbanásakor, tehát 2008-ban még a hallgatók többségének, az azt követő években pedig közel felének a munkaadója állta, azonban a szeptemberben indult szemeszterben ez az arány jelentősen eltolódott: a jelentkezők mintegy kétharmada vállalta magára a felmerülő díjakat.

„A költségviselés eltolódása egyértelmű tendencia az elmúlt években, azonban ilyen nagy számban, a hallgatók kétharmadánál még soha sem tapasztaltuk, hogy maguk fizetnék ki a képzés felmerülő költségeit. Úgy gondolom, ezt egyértelműen a jövőbe vetett pozitív gondolkodásmóddal, valamint az egyre erősödő, ezen a téren is látható öngondoskodással lehet magyarázni, ugyanis a kézzelfogható, több fronton is hasznosítható tudásra a jelentkezőink kiváló és hosszú távú befektetésként tekintenek” – mondta Konrad Wetzker, a Corvinus School of Management elnöke. Az Executive MBA szak általában azok számára kiváló választás, akik már többéves gyakorlati tapasztalattal a hátuk mögött olyan vállalatvezetési és menedzsmenttudásra kívánnak szert tenni, amely a végzés után magasabb beosztást, akár vezető pozíciót ígér számukra.

A külföldiek körében egyre nagyobb a CSM Executive MBA-képzés elfogadottsága, amit egyszerre több mutató is jelez. Egyrészt a legutóbbi szemeszterek mindegyikénél meghaladta a külföldiek aránya a létszám egyharmadát, valamint a Corvinus School of Management folyamatosan előkelő helyen szerepel több nemzetközi rangsorban is, amely a program reputációja, az elérhető kezdő fizetés, valamint a frissen végzett hallgatók elégedettsége alapján készült. A francia hátterű Eduniversal 2012/13-as összeállítása alapján a legjobb kelet-európai Executive MBA-programok rangsorában a második helyen szerepel az intézmény, csupán a szentpétervári Graduate School of Management előzi meg, azonban több neves intézményt maga mögé utasít, mint például a CEU-t, a lengyel Kozminski Egyetemet, valamint a moszkvai Lomonoszovot.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

képzés  •  MBA  •  Corvinus
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen