Nem szeretjük a munkahelyünket

szerző: Jobline
2013 október 14.

Világszerte felmérték, mennyire elkötelezettek a dolgozók a munkahelyeik felé - írja a Huffington Post.

A felmérést a Gallup készítette, a válaszadók pedig 141 országból érkeztek. A jelentés szerint a világ dolgozóinak mindössze 13 százaléka elkötelezett a munkahelye felé - írja a Huffington Post. Ehhez képest az amerikai dolgozók jól szerepeltek a maguk 30 százalékával, de a magyar munkavállalóknak csak a 11 százaléka nyilatkozott úgy, hogy elkötelezett lenne. A magyarok 56 százaléka mondta azt, hogy nem elkötelezett, míg 33 százalékuk a másik végletet, az aktívan elkötelezetlenek csoportját erősítette. Az utóbbi csoportban lévők pedig kifejezetten károsak tudnak lenni egy munkahelyen, ők például nem is akarnak semmilyen értéket hozzáadni a munkájukhoz.

Forrás: hvg.hu

30 százalék fölötti aktív elkötelezetlenséget figyeltek meg a Gallup munkatársai például Macedóniában (32 százalék), Bosznia-Hercegovinában (33 százalék), Törökországban (33 százalék) és Horvátországban is (32 százalék). Érdekesség, hogy a lettek és a bolgárok csak alig vannak előttünk (13 és 12 százalékkal), míg a litvánokat, a cseheket és a horvátokat magunk mögé utasítottuk (10, 8 és 3 százalékkal).

Az alacsony elköteleződési szint pedig a szomszédos országokhoz képest nem tér el jelentősen. 11 százalékot mértek például Szlovákiában, Montenegróban és Albániában is.

Olyan munkát keres, amit szeret? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen