Hogyan kereshet állást, ha még van munkája?

szerző: Jobline
2013 október 21. Szóljon hozzá

Akkor a legideálisabb új állás után keresni, amikor még a régi is megvan. Az egész folyamat ilyenkor kevésbé stresszesebb, hiszen nincs rajta senkin a nyomás, hogy miből is fizeti ki a számláit a következő hónapban.

Kényelmes, ha valaki megteheti, hogy olyankor keres munkát, amíg még állásban van, ugyanakkor kockázatos is lehet - írja a mashable.com. A lap összegyűjtötte tippjeit, hogyan keressen biztonságosan állást.

Ne legyen nyilvánvaló

Az utolsó dolog, ami ilyenkor jól jön, az az, hogy a főnöke is értesüljön arról, hogy éppen állást keres. Akkor se közölje vele, ha már régóta feszültség van, és várható, hogy ön előbb-utóbb lelép. Így sok kellemetlen perctől megkímélheti magát.

Az állásinterjúkat pedig időzítse munkaidőn kívülre. Ha nincs dress code a munkahelyén, különösen gyanús lesz, ha hirtelen elegáns öltözékben érkezik, és 1-2 órára eltűnik a nap folyamán.

 

Forrás: photostock

A kollégákat se avassa be

Bár nehéz megállni, még a legkedvesebb kollégái előtt se beszéljen arról, mik a szándékai. Részben, mert a falnak is füle van, és persze azt se tudhatja, ki mikor fogja magát véletlenül elszólni. Így az információ jóval idő előtt a főnöke fülébe juthat, amiből könnyen konfliktus is lehet.

Ne az irodai eszközein keressen

Egy borzalmas meeting után visszaül a gépéhez, és szíve szerint rögtön új állások után kutatna? Ne tegye! A cégen belül akár rögzíthetik is a tevékenységét, így könnyen visszakereshető, hogy ön munkaidőben keresett állást. Inkább otthon, a saját gépén böngésszen.

Az állásinterjún legyen őszinte

Ha behívják egy találkozóra, akkor az állásinterjún mondja el bátran, hogy ön jelenleg még alkalmazásban áll. Megkérheti a másik felet, hogyha referencia után kutakodnak, akkor legyenek diszkrétek, hiszen a munkahelyén még nem tudnak arról, hogy váltani akar.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

főnök  •  munkahely  •  álláskereső  •  iroda
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)