Álláskeresési nehézségek: "gyerek van?"

szerző: Jobline
2013 október 23. Szóljon hozzá

Sokaknak nehéz eldönteni, érdemes-e már az állásra való pályázáskor jelezni, hogy gyerek van a családban - írja a dolgozomami.hu.

Több mindentől függ, érdemes-e már az elején jelezni a leendő munkáltatónak, hogy a pályázó kisgyermekes anyuka - írja a dolgozmami.hu.

Van olyan cég, ahol a vállalati kultúra szerves része, hogy biztosítják az otthoni munkavégzés lehetőségét, ilyenkor nem biztos, hogy van veszítenivalója az anyukának. Ellenben több olyan példával is találkozni, ahol egyáltalán nem tolerálják azt, ha valaki részmunkaidőben, távmunkában, vagy otthonról dolgozna, ezekben az esetekben nem feltétlenül érdemes rögtön a gyerek témakörrel elindítani az állásinterjút.

Akadnak olyan munkaköri sajátosságok is, ami esetleg eleve kizárja a helyettesítés lehetőségét, például ha valaki olyan üzletben eladó, ahol nincs váltótársa - ilyenkor valószínűleg kevésbé tolerálná a főnök, ha a gyermek megbetegedése miatt a dolgozó akár egy hétig is otthon maradna.

A munkavállalónak egyedileg kell megtalálnia a számára legjobb megoldást, a részletekről olvasson bővebben a Dolgozó Mami blogon.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

álláskereső  •  anya  •  szülő
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)