Munkáltatók tanultak egymástól a fogyatékos emberek érdekében

szerző: Jobline
2013 október 30. Szóljon hozzá

"Munkáltatók az Esélyegyenlőségért" elnevezéssel nyilvános szakmai konferenciát tartott a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma Egyesület (MEF). A MEF nem titkolt célja, hogy hazai és külföldi jó gyakorlatok bemutatásával átélhetővé tegye a munkáltatóknak: érdemes fogyatékos munkavállalókat alkalmazniuk. Az előadók között egy nemzetközileg elismert szaktekintély - Susan Scott-Parker, a londoni székhelyű Business Disability Forum alapítója és vezérigazgatója - számolt be az Angliában elért eredményekről. A konferenciát Fülöp Attila, család és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg.

Kis- és nagyvállalati igazgatók, humánerőforrás-vezetők, profit és non-profit szervezetek, valamint állami intézmények humánerőforrás-menedzseléssel foglalkozó munkatársai hallgatták meg a konferencián azokat a szakmai előadásokat, melyek a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának speciális kérdéseiről, nehézségeiről, de leginkább egyértelmű sikereiről szóltak.

Az esemény előadója, Susan Scott-Parker, a Business Disability Forum alapítója és vezérigazgatója beszélt azokról az Angliában bevált ösztönzőkről, melyek az ottani üzleti világot segítik a fogyatékos emberek foglalkoztatásában. A BDF eddig is komoly segítséget jelentett azoknak a hazai cégeknek, akik a fogyatékos emberek foglalkoztatásával tudatosan és felkészülten kívántak foglalkozni. Három évvel ezelőtt néhány munkaadó tudatosan kereste, hogyan tudnának a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának kérdésében együttműködni, egymást segíteni, ekkor a Fórum mintájára jött létre a MEF. Az alapítók azt remélik, hogy Susan Scott-Parker magyarországi látogatása, továbbképzéssel felérő előadása újabb inspirációt jelent a munkáltatóknak.

Barabás Erika, a MEF elnöke szerint a konferenciával a tapasztalatcserét kívánják elősegíteni: ha egy munkáltató látja, milyen jó gyakorlatok működnek másoknál, az sokkal többet ér, mintha elméleti előadást hallana a fogyatékos emberek foglakoztatásának előnyeiről. Fontosnak tartja azt is, hogy itt szót kapott mind a kormányzati, mind az üzleti és a civil szféra.

Az elmúlt években jelentős szemléletváltás történt, egyre több kis és nagy cég foglalkoztat megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékos embereket.

főnök  •  munkahely  •  munkáltató
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)