Ezek lehetnek a legdiszkriminatívabb munkák

szerző: Jobline
2013 november 07. Szóljon hozzá

Egy friss felmérésben arra voltak kíváncsiak, mik a "legfehérebb" szakmák Amerikában. Kiderült, hogy az állatorvosok között drasztikusan kevés színes bőrű dolgozik - írja a Business Insider.

Az amerikai munkaügyi hivatal arra volt kíváncsi, mik azok az állások, ahol a fehérek száma elsöprő többséggel bír a többiekkel szemben. A Business Insider írása szerint a munkaerőpiac 81 százalékát a fehér dolgozók teszik ki. A hivatal pedig meglepő listát hozott nyilvánosságra: 33 olyan szakmát találtak, amiben 10-ből kilencen csakis fehérek dolgoznak.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

A listát az állatorvosok vezetik 96,5 százalékkal, őket követik 95,8 százalékkal a földművesek, a bányagép-üzemeltetők pedig a harmadik helyen szerepelnek 95,4 százalékkal.

Az összeállításban túlnyomó többségben egyébként szakképzettséget igénylő foglalkozásokat találni, ennek az az oka, hogy a szakszervezetek a korai időszakokban a különböző szabályaikkal tudatosan zárták ki ezekből a munkakörökből a spanyolokat vagy az afro-amerikaikat.

A listán szerepelnek továbbá például az építészek (91,3 százalék), az asztalosok (90,9 százalék), de a magánnyomozók is (90,3 százalék). A teljes listát ide kattintva nézheti meg.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

munka  •  felmérés  •  diszkrimináció  •  szakma
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)