Tényleg az egészséges dolgozó a legjobb befektetés

szerző: Jobline
2013 november 18. Szóljon hozzá

A Humánpolitika.com Közhasznú Egyesület 2013 őszi kutatásából kiderül, hogy a magyarországi vállalatok mintegy 80 százaléka gondoskodik dolgozói rendszeres sportolásáról, mert többéves tapasztalatuk, hogy a mozgás vállalati támogatása többszörösen is megtérül.

A kutatásban résztvevő közel 70 közép- és nagyvállalat HR vezetője szerint a mozgás jótékony hatása nemcsak egyéni, de szervezeti szinten is érezhető:

az egészségesebb munkavállalók,
a javuló egyéni teljesítmény,
a hatékonyság növekedése,
a jobb stressz kezelő képesség,
a dolgozók fokozott lojalitása,
a betegségben töltött napok számának csökkenése révén,
így a vállalatok hosszú távon és stratégiai szinten tervezik a komplex sport- és egészségfejlesztési programok megvalósítását a jövőben is.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

A vállalatok 54 százaléka rendszeresen szervez sport-és egészségnapot és 97 százalékuk több száz sportlétesítményben érvényes multifunkcionális bérlet (ALL YOU CAN MOVE SportPass) formájában teszi elérhetővé dolgozói számára a rendszeres testmozgást.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Az aktív élet előnyeit a dolgozók is megerősítették, hiszen a kutatásban résztvevő több, mint 800 munkavállaló egyértelmű tapasztalata, hogy a rendszeres sport pozitívan hat a munka- és magánéletben is:
a kiegyensúlyozott párkapcsolaton felül
a jobb állóképességet
a megnövekedett munkahelyi hatékonyságot
a betegség miatti távollét csökkenését emelték ki, mint sport jótékony hatásával kapcsolatos személyes tapasztalatot.

Az aktív népesség mindennapos mozgásigényét igazolja, hogy a válaszadók csaknem háromnegyede hetente legalább két-háromszor sportol. Meglepő eredmény, hogy a cardio után a tánc a legnépszerűbb mozgásforma és a táncalapú aerobik, megelőzve a konditermi edzéseket.

A kutatás legfőbb tanulsága tehát, hogy a testmozgás a cégek és dolgozók közös érdeke, így a hagyományos cafeteria elemek mellett a munkaadók és a munkavállalók egyaránt a sportot biztosítják és látják legszívesebben a béren kívüli juttatások között.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

felmérés  •  munkahely  •  dolgozó  •  egészség
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)