50 év felett így lehet dolgozni

szerző: Jobline
2013 november 19. 2 hozzászólás

Az IBM Magyarország, a Pannon-Work Zrt. és Újbuda Önkormányzata az 50 év felettiek munkaerőpiacon való elhelyezkedése érdekében kezdenek együttműködésbe. A megállapodás sajtónyilvános aláírásán a felek beszámoltak arról, ki milyen tréningekkel segíti ezt a korosztályt, hogy megkönnyítse a munkaerőpiaci reintegrációt.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere elmondta, hogy Újbuda Önkormányzata Senior Capital néven vezeti azt az európai uniós programot, melynek célja az 50 év feletti generáció segítése a munkahely megtartásában vagy a munkaerőpiacon való elhelyezkedésében. A Senior Capital német, osztrák, szlovén, olasz és lengyel partnerségben valósítja meg azokat programokat, melyek az adott korosztályt segítik. „Újbuda ebben az évben megkapta az ’Idősbarát Önkormányzat’ kitüntetést, ami még tovább ösztönzött minket arra, hogy a 60 év felettiek és a nyugdíjasok mellett most azoknak is segítsünk, akik közel egy évtizeddel mindezek előtt állnak. Tapasztalataink szerint nagyon is aktív és tenni akaró korosztályról van szó, amelyiket ugyanakkor kötelességünk segíteni a jelenlegi piacon való érvényesülésben, lehetőség szerint több módon is.” – tette hozzá a polgármester.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Az együttműködési megállapodás lényege, hogy mindkét cég ingyenesen, társadalmi felelősségvállalási programja keretében tart olyan tréningeket, melyek az álláskeresésben nyújtanak hatékony segítséget. Újbuda Önkormányzata informatikai és idegen nyelvi kurzusokkal járul hozzá az 50 év felettiek helyzetének erősítéséhez a munkaerőpiacon.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Veres Zsolt, az IBM Magyarország vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az állásinterjúkra való felkészítést, az önmenedzselési tréningeket és az Assessment Centert olyan HR-szakemberek tartják december első hetétől az 50 év feletti munkakeresőknek, akik maguk is nap mint nap vezetnek állásinterjúkat, önéletrajzok tucatjait tanulmányozzák. Az IBM szemléletével kapcsolatosan a vezérigazgató elmondta, hogy „a fiatalos lendület ugyan a cégünknél alapvető, de ez csakis az idősebbek tapasztalatával együtt vezethet igazi sikerhez.”

Kurdi Ferenc, a Pannon-Work Személyzeti Szolgáltató Zrt. értékesítési vezetője kiemelte, hogy munkaközvetítő cégként gyakran tapasztalják a munkajogi és munkaügyi ismereteket, friss információk hiányát, éppen ezért a tréningek egy részén erre fektetik majd a hangsúlyt.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Pannon-Work  •  munkahely  •  IBM  •  Újbuda
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (2)
Levente_sz 2013. november 21., 14:53

Kedves Ildikó,
a programot a XI. kerületi önkormányzat indította a cégekkel közösen, így szerintem az önkormányzatnál vagy a kerületi munkaügyi hivatalban érdemes érdeklődni. A kerületi újságban pl. megjelent egy jelentkezési lap, amin biztosan vannak részletek.

ildikoannakovacs 2013. november 20., 9:33

Tisztelt Jobline Csapata!

Örülök ennek a cikknek, mert most leszek a hétvégén 51 éves és több helyre adtam be az önéletrajzomat. Több helyről jött visszajelzés a 26 éves pénzügyi szakmai tapasztalataim és 2 felsőfokú képesítésem ellenére, hogy a képzettségemnek és tudásom nem elegendő....Még az sem volt elég, hogy kétszer 1 Mrd HUF friss pénzt hozott a munkám a korábbi cégemnek....Most már tudom, hogy ez a koromnak szól, pedig mindezek mellett nagyon aktív és kreatív és pozitív életszemléletű vagyok, még így is. Pár éve már gondolkodom, hogy az IT területen fejlődhetnék igazán, így szívesen tanulnám és hasznosítanám. Hol lehet erre a programra jelentkezni? Üdvözlettel: Kovács Ildikó