Mire figyeljen a céges karácsonyi bulin?

szerző: Jobline
2013 december 03. Szóljon hozzá

Az év végéhez közeledve a legtöbb munkahelyen már elkezdik szervezni a céges karácsonyi bulikat. A Business Week összegyűjtötte, mire figyeljen ilyenkor.

A túl sok alkohol egészen meglepő dolgokat hozhat ki az emberekből, ezért érdemes arra figyelni, hogy ne ilyenkor legyen őszinteségi rohama, ez nem a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy kibeszéljék a többi kollégát - írja a Business Week.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Még ha nem is az irodában jönnek össze, hanem egy külsős helyszínen, akkor is tartsa észben, hogy ez mindenképp egy hivatalos közeg, ezért nem praktikus, ha túlságosan is elengedi magát.

A lap azt tanácsolja, hogy az irodai öltözködési szabályokat ilyenkor is érdemes betartani, ezért ha például elegáns, szolid öltözet az elvárás a hétköznapokban, ne a céges karácsonyi bulin avassa fel a legújabb miniszoknyáját a csizmájával, hiába néz ki benne elképesztően dögösen.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Kerülje a komoly, munkahelyi témákat, így például ne ilyenkor akarjon a főnökével beszélni a jövő évi tervekről, szakmai elképzeléseiről, esetleg egy esetleges fizetésemelésről.

Legyen udvarias mindenkivel, egy-egy mondatot váltson mindenkivel, legalább ilyenkor tegye félre a nézeteltéréseket.

Valamint a legfontosabb, hogy tartsa a mértéket - ne igyon annyit, amennyit esetleg a barátaival szokott hétvégenként.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

munkahely  •  cég  •  karácsony  •  buli
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)