Nagyon sok fiatal lelép álmai munkahelyéről

szerző: Jobline
2013 december 04. Szóljon hozzá

A CareerBuilder szerint a mostani fiatalok 60 százaléka felmond ott, amit korábban álmai munkahelyének gondolt.

Felmérések szerint a fiatalok három éven belül elhagyják a munkahelyeiket, amikre pedig korábban nagyon vágytak - írja a CareerBuilder blogja. A lap azt boncolgatta, mi lehet ennek az oka.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Csupán ígéretek?

Lehet, hogy nem volt megfelelő a munkaköri leírás, talán a munkavállaló és a csapat nem jöttek be egymásnak, vagy azt ígérték, hogy részt vehet a jelölt a szakmai konferenciákon. A lényeg, hogy a fiatal dolgozó csalódott, hiszen a munkaadó nem tartotta magát az ígéreteihez. Ha ez az eset áll fenn, akkor az alkalmazott nagyon hamar elkezd nézelődni egy olyan munkahely után, ahol azt kapja, amit várt.

Semmi rugalmasság

Tudta, hogy a fiatal dolgozók 45 százalékának a rugalmasság fontosabb a fizetésnél? A munka/magánélet megfelelő egyensúlya sokkal vonzóbb már annál, minthogy valaki éjjel-nappal az irodában robotoljon, mint valami rabszolga. Manapság egyre kevésbé irreális elvárás, hogy egy szervezet nyitott legyen a távmunkára.

Nincs fejlődési lehetőség

Ha valaki egy munkakörben 3 évig dolgozik, és nem látja, hogy van hova előrelépnie, fejlődnie, akkor jó eséllyel elkezd keresgélni máshol. Ha viszont a fiatalok megkapják a lehetőséget, új feladatokkal, kihívásokkal találkoznak, akkor a megtartásukra is jobbak az esélyek.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Nem készek az elköteleződésre

Előfordulhat az is, hogy minden lehetőség adott és megfelelő, egyszerűen a munkavállaló képtelen arra, hogy az első munkahelyén hosszabb időt eltöltsön. A lap azt tanácsolja, hogy érdemes időnként egy-egy névtelen felmérést csinálni a dolgozók között, hogy kapjon valami visszacsatolást arról, mi az, ami jól működik, és mi az, amin változtatnia kellene.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

pályakezdő  •  munkahely  •  felmondás  •  fiatal
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)