Van munkanélküli ismerőse? Ezektől a mondatoktól kímélje meg

szerző: Jobline
2013 december 11. Szóljon hozzá

A Business Insider olyan mondatokat gyűjtött össze, amit a dolgozók hajlamosak kimondani a munkanélküli ismerőseik előtt. Pedig jobban tennék, ha ilyenkor hallgatnának.

Hogy haladsz az álláskereséssel?

Nem kell minden egyes alkalommal, vagy naponta ezzel a kérdéssel traktálni a munkanélküli ismerőst. Vannak időszakok, amikor több állásra lehet jelentkezni, van, amikor nem. Ha lényeges változás áll be, valószínűleg értesülni fog róla, egyébként pedig ne zaklassa szüntelenül ezzel a témával - tanácsolja a Business Insider.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Ezt csinálod rosszul

Ha kikérik a véleményét, és rálát az ismerőse álláskeresési stratégiájára, persze nyugodtan ossza meg vele a véleményét. De ha nem voltak kíváncsiak a tanácsára, nem biztos, hogy akkor is okoskodnia kell, lehet ezzel felbosszantja a másikat, vagy teljesen rossz útra viszi.

Ismerek valakit, teljesen hasonló végzettséggel. A srác egy héttel a diplomaosztó után már talált munkát, elég jó fizetéssel

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Érthető, hogy inspiráló, lelkesítő történetekkel akarja buzdítani az ismerősét, de ha egy ilyen történettel áll elő, akkor mondjon konkrétat is, adja meg a "srác" nevét, telefonszámát. Ha tudnak beszélni egymással, az hitelesebb, míg a homályos megfogalmazással nem juttatja előbbre ismerősét.

Legalább olyan dolgokra is van időd, amikre korábban nem volt

Igen, az ismerőse egészen biztosan tisztában van azzal, mennyi szabadideje van. Nem szükséges ezt az orra alá dörgölni.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)