Kiderült, mik lesznek hiányszakmák az egészségügyben

szerző: MTI
2013 december 19. Szóljon hozzá

Tizenkilenc egészségügyi hiányszakmát nevesített az emberi erőforrások minisztere a jövő évre. Az erről szóló tájékoztató a kormány hivatalos honlapján olvasható.

Az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről szóló kormányrendelet alapján jövőre hiányszakmának számít egyebek között a csecsemő- és gyermekgyógyászat, az igazságügyi, az oxyológiai és sürgősségi orvostan, a radiológia, a pszichiátria, a sugárterápia, a tüdőgyógyászat, az infektológia, a patológia, a neurológia és az orvosi laboratóriumi diagnosztika. Szintén e rendeletben tették közzé a jövő évi központi gyakornoki és a rezidensi keretszámokat is.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Eszerint a négy orvosegyetemi képzőhelyre összesen 179 központi gyakornoki helyet hirdettek. A háziorvostan és oktatói utánpótlás céljára - négy szakmában - meghirdetett központi gyakornoki keretlétszám a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában (DEOEC) 41 fő, a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) 38, a Semmelweis Egyetemen (SE) 61, a Szegedi Egyetem (SZTE) 39 fő.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

A rendelet szerint jövőre összesen 988 rezidensi keretszámot hirdettek; a DEOEC-en 242-t, a PTE-n 205, a SE-n 332 és Szegeden 209 helyet. Költségtérítéses képzésre összesen 1136 helyet hirdettek. A rendelet értelmében a keretszámok jövő év december 31-ig használhatók fel.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

 

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)