Szükség van a külföldiekre az angoloknál?

szerző: Jobline
2013 december 27. Szóljon hozzá

A britek szigorítanak a bevándorlási és munkavállalási szabályokon, elsősorban azért, mert a szabad uniós munkavállalás miatt elözönlötték őket a kelet-európaiak. Míg a munkanélküliségtől szenvedő angolok nyílván az idézett álláspontot osztják, a munkaadók jelentős része úgy véli, a kelet-európai dolgozók nélkül lehúzhatná a redőnyt. Legalábbis ez derül ki a Guardian cikkéből, amit a themostwanted.blog.hu szemlézett.

A 200 főt foglalkoztató Pimlico vízvezeték szerelő cégnél a dolgozók harmada külföldi. Charlie Mullins, tulajdonos azt tapasztalja, hogy azok az angolok, akik esetleg jelentkeznek a munkára, valójában csak azért jelennek meg az állásinterjún, hogy eleget tegyenek a munkaügyi központok elvárásainak, és kipipálhassák: ők bizony kerestek munkát, csak épp nem találtak.

Forrás: AFP / Norbert Millauer


„Eleve késnek, hanyagul öltözöttek, a hozzáállásuk nemtörődöm. Csak ülnek ott, és nem is érdekli őket, mi is lenne a munka.” – állítja Mr. Mullins, aki szerint a túlzottan is jól működő szociális rendszer a hibás a britek munkamoráljáért. Ezzel szemben a külföldiek hálásak, ha munkát kaphatnak, és nem keresik a kifogásokat, amikor dolgozni kell - írja a themostwanted.blog.hu.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Alison Andrew egy munkaerő közvetítő irodát vezet Bridgewater-ben. Ő még sarkosabban fogalmaz. „Úgy tűnik, a britek azt sem tudják, hogyan kell reggel felkelni, és rendesen felöltözni. Legutóbb egy élelmiszer üzembe toboroztam dolgozókat. Jöttek is jelentkezők, a szemöldökükben, nyelvükben piercinggel. Mondtam, hogy az élelmiszeripari előírások miatt ezeket az ékszereket munka közben ki kell venniük. Erre megsértődtek, és kisétáltak.” Kifogásokban egyébként is verhetetlenek, ha arról van szó, miért nem mentek be dolgozni. A rosszul éreztem magam, és a nagyi beteg, mindennapos indokok. De hallottam már olyat is, hogy valaki arra hivatkozott, hogy az aranyhalához kellett orvost hívnia.”

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

„A britek lusták, a bevándorlók sokkal jobban dolgoznak.” – így summázható a munkáltatók véleménye. A Domino Pizza Group tulajdonosa szerint angol jelentkező nincs olyan munkakörre, mint például a szakács, vagy a sofőr.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)