Ezért jó, ha januárban keres állást

szerző: Jobline
2014 január 03. 2 hozzászólás

Az általános nézetek szerint az új év környékén nem sok esélyünk van álláskeresésben, azt azonban érdemes mindenkinek belátnia, az élet nem állt meg - írja blogjában jobangel.

Statisztikák szerint álláskeresés szempontjából leggyengébb hónapok június, július, augusztus és szeptember eleje. Ilyenkor születnek a legkevésbé döntések, ilyenkor hosszabb ideig tart állást találni - írja blogjában jobangel. Közepesen erős hónapok február, március, április és május első fele. A legerősebb időszak pedig szeptember vége, október, november, december eleje, január. Tehát készüljünk erre az erős januárra, gondoljuk végig, mit tehetünk még most az álláskeresésben.

Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Érdemes újra végiggondolni, hogy elég sok álláshirdetést pályázik-e meg? Csak azokat, ahová 100 százalékban megfelel, vagy azokat is, amiket el tuda végezni, de kicsit másféle tapasztalatai vannak most? Ez leginkább az adminisztratív állásoknál jó út: egy adminisztrációban tapasztalt ember elég sokféle feladatot láthatott, ezáltal lehet, hogy alapvető pénzügyi, kereskedelmi, logisztikai stb. munkákat is el tud látni. Érdemes ezekben az irányokban körülnézni, a lehetséges állásokat megpályázni. Mert év elején valószínűleg dönteni fognak róluk, méghozzá minél gyorsabban. Ez sima pszichológia: mindenkinek belső igénye, hogy kezdődjön teljes erőbedobással az új év.

A teljes bejegyzést olvassa el itt.

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (2)
obama 2014. január 05., 18:48

Ha ez a kormány így folytatja,az egész ország csak közmunkás lesz éhbérért. Keresik a szakembereket maximális szakmai kritériumok allapján, azonban szakmai képzés nincs, az OKJ az nudli minden területen. Egy szakmát 4-6 hét alATT NEM LEHET ELSAJÁTÍTANI. aZ IDŐSEKET MEG SEMMIBE SE NÉZIK, félnek, hogy esetleg szakmai felvilágítást adnak a fiataloknak és tovább nem lehet őket HÜLYÉNEK nézni minimál éhbérért, amiből megélni nem lehet, csak VEGETÁLNI.

Császár Lujzi 2014. január 03., 16:49

Évek óta próbálkozom.... és az éveim csak telnek...5 éve ráfogtam, hogy válság van, hisz még "fiatal vagyok" 52-53 évesen......és eredménytelen évek következtek, pedig minden tanácsot elolvastam. Igy, lassan 58 évesen kinek fogok kelleni - főleg úgy, hogy a munkáltatók az ilyen "idős" munkaerőkre nem tartanak igényt.