Sablonos kérdések az állásinterjún - hogyan válaszoljon rájuk?

szerző: Jobline
2014 január 08. Szóljon hozzá

A munkakeresés során a pályázók rendszeresen találkoznak ugyanazokkal a visszatérő kérdésekkel az állásinterjún. A Business Insider összegyűjtötte a legalapvetőbb kérdéseket, és segít azok megválaszolásában is.

"Mik az erősségei? Mik a gyengeségei?" Borzalmasan közhelyes kérdések, mégis gyakran elhangzanak az állásinterjún. A válaszok azonban a HR-esek szerint sokat elmondanak a jelöltekről. A Business Insider most abban segít, hogy ezekre a sablonos kérdésekre hogyan adhat jó választ.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Meséljen magáról

Érdemes felkészülni erre a felvetésre, hiszen előszeretettel felhozzák a témát az állásinterjún. Szűkítse le a mondandóját az elmúlt három évre a karrierjében: beszéljen a korábbi feladatairól, legkiemelkedőbb teljesítményeiről. Jobb esetben az önéletrajzát már elolvasták, így olyan dolgokat emeljen ki pluszban, amiket nem fejtett ki korábban.

Forrás: www.fijilive.com

Miért akar itt dolgozni?

Ennél a kérdésnél arra kíváncsiak igazából, utánanézett-e a cégnek, mit tud a vállalatról.

Mik az erősségei?

Az erősségeket mindig igazítsa a munkaköri leíráshoz. Ne olyan tulajdonságokat emeljen ki, aminek az adott pozícióban nem veszi hasznát. Tipp: ne csak felsorolást tartson, hanem beszéljen bővebben, mondjon el egy-egy történetet, amin keresztül bemutatja, hogy az adott készsége miként segített a céljának az elérésében.

 

Mik a gyengeségei?

A fenti kérdés adja, hogy a hiányosságokra is rákérdezzenek. A lap azt tanácsolja kerülje el az olyan álcázott gyengeséget, mint például azt, hogy "túlságosan is maximalista vagyok". Válasszon ki egy igazi gyengeséget, de egy pozitív fordulat is tartozzon hozzá. Például ha azt mondja, hajlamos arra, hogy túl gyorsan túl legyen a feladatain, de rájött arra, hogy ez hiba, ezért tudatosan odafigyel arra, hogy nem a sebesség számít, hanem a minőség.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)