Ezek a szakmák 5 éve még nem léteztek

szerző: Jobline
2014 január 09. Szóljon hozzá

A LinkedIn a felhasználóinak a segítségével gyűjtötte össze, mik azok a manapság népszerű és menő szakmák, amikről öt éve még csak nem is hallottunk.

Arra voltak kíváncsiak a LinkedIn-nél, melyek azok a szakmák, amik pár éve még nem is léteztek. Nem meglepő módon a tech szakmában történtek hatalmas előrelépések, de a fitness is átalakult.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

IOS fejlesztő

A LinkedIn infografikája szerint 2008-ban csupán 89-en voltak a szakmában (az iPhone 2007-ben került a boltokba), 2013-ra már jóval több mint tízezren foglalkoztak a fejlesztéssel.

Android fejlesztő

A Google szintén 2007-ben jött ki az Androiddal, míg 2008-ban csak 53-an foglalkoztak vele hivatalosan, addig ez a szám 2013-ra szintén átlépte a tízezret.

Zumba edző

A zumba a kétezres évek elején jelent meg, de igazán csak több évvel később lett világszerte népszerű. A LinkedIn szerint 5 év alatt 396-szoros növekedést mutatott be ez az edzői szakma.

Közösségi média gyakornok

A Linked, a Facebook, a Youtube és a Twitter mind 2003 és 2006 között indultak el. A népszerűségük azonban 2008 után ugrott meg igazán, így adja magát, hogy egyre többen szeretnének náluk dolgozni.

Data Scienst ("adattudós")

Róluk egy magyar blogban is írtak már, a szerző szerint annyira új nálunk ez a szakma, hogy magyar megfelelője még nem igazán van. A LinkedIn szerint míg 2008-ban csupán 142-en dolgoztak ebben a munkakörben, 2013-ra ez a szám átlépte a négyezres határt.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

felmérés  •  szakma  •  LinkedIn
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)