Erre költötték a dolgozók a SZÉP Kártyára kapott cafeteriát

szerző: Jobline
2014 január 13. Szóljon hozzá

Az elmúlt évben közel 10 milliárd forint landolt az MKB SZÉP Kártyákon. Ezt az összeget nagyrészt el is költötték a kártyabirtokosok, akiknek száma átlépte a 120 ezret.

A 2013-as feltöltéseket az év végéig szinte teljes egészében, 99,97 százalékban elköltötték az MKB SZÉP Kártya birtokosai – jelentette be a kártyát kibocsátó MKB Egészségpénztárt és Nyugdíjpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója. Lehoczky László szerint az a tény, hogy a tavalyi felhasználás több mint 50 százalékkal haladta meg a 2012-es mértéket, azt mutatja, hogy az MKB SZÉP Kártya könnyen kezelhető, bejáratott eszközzé vált a kártyabirtokosok kezében, akiknek száma január elejére meghaladta a 120 ezret.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!
 
A kártyákon tavaly jóváírt 10 milliárd forint juttatás szinte teljesen felhasznált összegének kétharmadát a vendéglátás alszámláról finanszírozták a jogosultak. Húsz százalék jutott a szálláshelyre, 14 százalék pedig a szabadidőre. A kifizetett összegek 38 százalékát a Budapest-Közép-Dunavidéki turisztikai régióban költötték el, a második legnépszerűbb célpont pedig a Balaton és környéke volt, 13 százalékkal.

Forrás: Horváth Szabolcs


 
A kártyabirtokosok az elmúlt években már kellő rutinra tettek szert, a többség előtt ismert, hogy a 2012-ben kapott juttatások ez év májusáig hozzáférhetők. Ezért az ötödik hónap végéig lejáró – immár mindhárom alszámlát érintő – összegeket várhatóan sokkal többen költik el teljesen, így a tavalyi 2 százaléknál is kevesebb maradékpénzt kell visszautalni a munkáltatóknak – fogalmazott Lehoczky László.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!
 
A munkaadók 2014-ben változatlanul kedvezményes adózással adhatnak támogatást dolgozóik SZÉP Kártyájára. A vállalatok megfelelő belső szabályozással élhetnek a differenciált összegben történő juttatással, illetőleg beemelhetik a választható béren kívüli elemek közé. Különösen a kisebb cégeknél fontos körülmény, hogy a juttatások pénzügyi ütemezését bevételeikhez igazíthatják, mivel az éves keretösszegű SZÉP Kártya lehetővé teszi a nem rendszeres vagy visszamenőleges juttatást is. A kártyabirtokosok biztonságát növeli, hogy a kártyával történt fizetésről azonnali értesítést kapnak elektronikus levélben, az MKB SZÉP Kártya honlapján lévő személyes tárhelyükön pedig részletesen ellenőrizhetik adataikat és utalványszámla forgalmukat.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)