Ötletek: így legyen nyerő az állásinterjún

szerző: Jobline
2014 január 24. Szóljon hozzá

Hiába írták tökéletesen önre az álláshirdetés szövegét, hiába van kellő tapasztalata és rutinja az adott pozícióhoz, ha az állásinterjún felsül.

Ha abból indulunk ki, hogy a jelölt rendelkezik a megfelelő képességekkel, illetve az elvárt szakmai tapasztalatokkal, akkor elég jó eséllyel indul a meghirdetett pozícióért való versenyben. Viszont kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az interjú végén valaki úgy megy el, hogy érzi, elszúrta a beszélgetést, és ennél sokkal jobb is lehetett volna - írja a Telegraph. A lap összegyűjtötte, mire kell mindenképp figyelnie az álláskeresőknek.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Hely és idő

A cikk szerint elképzelni sem lehet, hány jelölt megy rossz címre, vagy késik el az interjúról. Hogy ezt elkerülje, ellenőrizze még előző nap a pontos helyszínt, sőt, ha van ideje, akkor akár valamikor menjen el személyesen is a céghez, mintegy próbaképp, hogy feltérképezze, nagyjából mennyi időt kell majd szánnia az utazásra.

Forrás: AFP / Stringer

Öltözködés

Bármennyire is triviálisnak tűnik, sajnos még mindig nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy egy állásinterjún nem szakadt farmerben, pólóban, és letaposott sportcibőben kell menni.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Hova megy?

Az alábbi dolgoknak nézzen utána az interjú előtt: Ki az ügyvezető igazgató? Melyek a cég legfontosabb termékei, szolgáltatásai? Kik a fő versenytársak?

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

állásinterjú  •  álláskereső  •  tipp  •  ötlet
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)