Jó hír azoknak, akik az autóiparban dolgoznának

szerző: Jobline
2014 február 04. Szóljon hozzá

A növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnak a világ autógyártói a következő időszakban: a cégek hatvan százaléka tervez bővítést egy éven belül – derül ki az EY legfrissebb globális iparági felméréséből.

„Az EY jelentéséből egyértelműen kiderül, hogy a válság éveit követően a világ autóipara egyértelműen bizakodó és a növekedésre koncentrál. Ennek kiváló mutatója, hogy a cégek jelentős része tervez beruházást és munkahelyteremtést a következő egy évben. Fontos kérdés azonban, hogy a magyarországi autóipar milyen szinten részesedik majd ebből a globális növekedésből. Az egyértelmű, hogy hazánkban is bővülésre lehet számítani, de ennek mértéke elmarad majd az ázsiai és amerikai piacokétól” – mondta Heinczinger Róbert, az EY partnere.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Az EY felmérése szerint jelentősen nőtt az autóipari döntéshozók globális piacokba vetett bizalma. A megkérdezettek 61 százaléka úgy véli, hogy javul a gazdaság teljesítménye nemzetközi szinten. Kétharmaduk 1-3 százalékos globális GDP-növekedéssel számol, egyötödük szerint pedig a 3 százalékot is meghaladhatja a bővülés mértéke – derül ki a nemzetközi felmérésből, amelyben több mint 170 autóipari döntéshozót kérdeztek meg.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

A növekvő bizalom a cégek terveiben is megmutatkozik: a válaszadók 59 százaléka tervez munkahelyteremtést egy éven belül. 61 százalékuk mondta azt, hogy a növekedést tekinti elsődleges célnak a következő 12 hónapban.

Az autóipari cégek mintegy negyven százaléka tervez akvizíciót egy éven belül. A felvásárlások elsődleges indokaként piaci részesedésük növelését jelölték meg a döntéshozók. A nemzetközi befektetések célpontja India, Kína, Brazília, az Egyesült Államok és a Dél-Afrikai Köztársaság lesz – derül ki az EY globális felméréséből.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

munka  •  autó
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)