Még két dolog, amit hagyjon el a CV-ből

szerző: Jobline
2014 február 07. Szóljon hozzá

Nemrég írtunk arról, mik azok a dolgok, amiket felesleges beleírni a CV-be. A cikket rengetegen elolvasták, többen hozzá is szóltak, ezért folytatjuk a felsorolást, mi az, amit érdemes kihagyni az önéletrajzból.

"Ezeket teljesen felesleges beleírni a CV-be" - ezzel a címmel jelent meg nemrég cikkünk, amihez több olvasónknak is volt észrevétele. Egyik kommentelőnk például azt írta, hogy meglátása szerint érdemes .docx formátumban beadni az önéletrajzot, de aki nem biztos a tudásában, megszerkesztheti a CV-t PDF-ben is.

Töltse le a Jobline alkalmazását telefonjára!

Mivel az írást nagyon sokan elolvasták, úgy éreztük, érdemes két további ponttal kiegészíteni a cikket.

Mit hagyjon még ki a CV-ből?

Díjak, hobbi

Biztosan büszke volt magára, ha középiskolában OKTV-n vagy egyéb, rangos versenyen kiemelkedő helyezést ért el, azonban ha az adott terület egy cseppet sem tartozik az ön által meghirdetett pozícióhoz, felesleges beleírnia. Egy marketinges állásnál például nagy valószínűséggel nem fog sokat segíteni a helyzetén, ha feltünteti, hogy országos biológia versenyt nyert. Ugyanígy a hobbik: ha csak olyat írna be az érdeklődési körébe, hogy például szeret utazni vagy túrázni, ezeket is inkább hagyja el, feleslegesen foglalják a helyet.

Munkát keres? Iratkozzon fel Álláspostánkra!

Túl sok formázás

Biztosan szeretné, ha színes-szagos lenne az önéletrajza, de ezt ne úgy érje el, hogy különböző színeket, kiemeléseket használ, mert nem biztos, hogy a végeredmény ízléses lesz. Ha a CV-vel fel akarja kelteni a figyelmet, ki akar tűnni a jelentkezők közül, inkább próbálkozzon egy valóban kreatív önéletrajzzal.

Ha tetszett a cikk, lájkolja a Jobline Facebook-oldalát!

CV  •  önéletrajz
Ajánlom e-mailben Megosztom linkedinen
Hozzászólások (0)